Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Wijkraad en VSO Parcours geven 100 maaltijden weg aan minderbedeelden

John Clemminckx deelt 100e maaltijd uit

Wijkraad Zuiderkwartier en leerlingen van VSO Parcours, onderdeel van Biezonderwijs, maken sinds november dinerpakketten voor mensen die het wat moeilijker hebben of die het verdienen door hun inzet voor anderen. Woensdag 19 mei is de 100e maaltijd uitgedeeld door John Clemminckx, de voorzitter van de wijkraad.

VSO Parcours, een school voor voortgezet speciaal onderwijs, leidt haar leerlingen praktijkgericht op tot onder andere bediening en keuken assistent. Aangezien de wijkraad ook stageplaatsen biedt aan leerlingen van de school, wilden zij nu iets terugdoen, vertelt Dennis Janssen, docent horeca. Janssen legt uit: “Het doel van de actie is om elkaar te helpen.”

Bezorgen en afhalen

De leerlingen maken vier pakketten per week om weg te geven aan mensen die minder bedeeld zijn of aan iemand die even in het zonnetje gezet mag worden. Daarnaast koken de scholieren ook maaltijden die kunnen worden afgehaald en bezorgd. “Normaal gesproken kunnen we veertig gasten kwijt in het restaurant van de school, op die manier leren de leerlingen ook serveren, maar dat mag nu niet. Nu hebben ze vooral contact met de gasten via het afhalen en bezorgen”, aldus Janssen.

Positieve reacties

“Veel mensen reageren positief of verrast”, vertelt John Clemminckx. De voorzitter van de wijkraad wordt getipt over mensen die een maaltijdpakket kunnen gebruiken door ContourdeTwern en de woningbouwvereniging . Zo worden er iedere week verschillende mensen verrast of even in het zonnetje gezet.

Goed initiatief

De leerlingen zijn het erover eens dat het een goed initiatief is van de school om andere mensen te helpen. Op deze manier is er nog wat sociale interactie en blijft iedereen bezig.

Leerling VSO Parcours met de maaltijdpakketten

Jaël van der Aa