Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Hier moet je binnenkort betaald parkeren binnen de ring

Het Tilburgse beleid als het gaat om betaald parkeren tijdens feestdagen blijkt vaak onduidelijk te zijn
Foto: Omroep Tilburg

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft een beslissing genomen over het betaald parkeren in de stad. Per 1 juli komen daar wat locaties bij en later dit jaar mogelijk nog meer gebieden.

Parkeeroverlast is een groot topic bij de bewoners én het bestuur van de stad. In het centrum van Tilburg moet je op veel plekken al betalen voor het parkeren op straat. Hier komen per 1 juli nog wat plekken bij. Dit alles is om de parkeerdruk in de wijken te verminderen, zodat bewoners hier minder last van zullen hebben.

Kaart uit Raadsbrief Parkeerregulering van het College van B&W

De gebieden Korvel en Westend (W05 en W06 op bovenstaande kaart) zullen per 1 juli deels betaalde parkeergebieden zijn. Eerder dit jaar is in Trouwlaan/Oerle (ZW01 op de kaart) per 1 maart 2021 en in De Reit (W04 op de kaart) per 1 mei 2021 deels betaald parkeren ingevoerd. In Fatima (Z03 op de kaart) moet je per 1 maart in het gehele gebied betaald parkeren.

Kaart uit Raadsbrief Parkeerregulering van het College van B&W

De plannen stoppen daar niet. De gemeente is sinds begin van het jaar in overleg met speciale review panels van bewoners, belanghebbende en bedrijven uit de gebieden Hasselt en Goirke over de parkeersituatie in deze gebieden.

Review panels uit de wijk

Deze review panels stellen een advies op in welke straten parkeeroverlast door het invoeren van betaald parkeren opgelost moet worden en welke regeling daar het beste bij het overlast past. Tot op heden heeft het College de adviezen van deze review panels ook overgenomen in hun besluiten.

Ook zullen andere noordelijke gebieden binnen de ring in overleg gaan met de gemeente (zie bovenstaande kaart). Dit alles meldt de gemeente in deze raadsbrief parkeerreguleringen. Het College legt in de brief uit: “Naar verwachting wordt eind dit jaar in (een deel van) Hasselt en Goirke betaald parkeren ingevoerd en begin volgend jaar in Groeseind, Hoefstraat en Koestraat, Loven.”

LEES OOK: Parkeren in Tilburg onduidelijk: ‘Het is erg verwarrend dat Tilburg als enige deze regels aanhoudt’

Julia Meijer