Vul je waterfles bij openbare tappunten

Een eenvoudige manier om minder plastic te gebruiken is door geen plastic flesjes meer te kopen. Inmiddels heeft bijna iedereen wel een mooie herbruikbare fles thuis liggen. Maar wat heb je hier aan als je ze bijna nergens kunt vullen? Ga je bijvoorbeeld een dagje shoppen, dan ben je vaak alsnog genoodzaakt om een plastic flesje te kopen. Dat is gek, want de kwaliteit van ons water uit de kraan is uiterst hoog en de prijs zeer laag. Daarnaast heeft bijna elke winkel of onderneming wel een kraan.

Publiek Water is een nieuw initiatief om het gebruik van plastic flesjes tegen te gaan. Het neemt immers de drempel om je fles te vullen weg. Ondernemers, in wat voor vorm dan ook, kunnen zich gratis aanmelden. Zij ontvangen dan een sticker die ze op hun raam kunnen plakken. Ook zullen ze als tappunt op de kaart komen te staan. Zo weet jij dus precies waar je welkom bent om je fles te vullen. Tevens werken we zo samen aan een wereld zonder plastic afval. Wil jij je aanmelden of ben je benieuwd waar jij je fles al kunt vullen? Bekijk dan hun site.

De timing kon niet beter met de afgelopen hittegolf. Want met inmiddels 180 tappunten -and counting- is Publiek Water in razend tempo aan het groeien. Allerlei ondernemers uit het hele land melden zich aan.

Dit initiatief is al met al een aanvulling op de tappunten van de gemeente.

Kees-Luc Simons