Tilburgse buurtsportwerker tweede in verkiezing Ambtenaar van het Jaar

Foto: Gemeente Tilburg

TILBURG – Dinsdag is Nassar Chakir, buurtsportwerker van gemeente Tilburg, tweede geworden in de verkiezing Ambtenaar van het Jaar 2020. Hij organiseert en begeleidt sportactiviteiten voor jongeren en vluchtelingen en is voor velen een rolmodel.

De organisatie ‘Publiek Denken’ verkiest ieder jaar een nieuwe Ambtenaar van het Jaar. Dit jaar won Lian de Boer die ambtenaar voor de gemeente Groningen is. Nassar is blij dat hij zover is gekomen en zijn werk op landelijk niveau heeft kunnen laten zien. Hij is daarom niet teleurgesteld met een tweede plek. “Het is al een grote eer om als finalist te eindigen, het is super om tweede te worden.”

In 2007 is Nassar begonnen als buurtsportwerker voor jongeren in Tilburg. Hij zorgt voor positieve vrijetijdsbesteding door sportactiviteiten te organiseren en begeleiden. Sinds 2015 doet hij dit ook voor vluchtelingen, asielzoekers en statushouders die naar Tilburg zijn gekomen. Hij helpt ze met taal en de normen en waarden van Nederland leren. Daarnaast helpt hij met diverse zaken, zoals een stage zoeken of een baan. Voor velen is Nassar een rolmodel, een vertrouwenspersoon. Wethouder Rolph Dols (Sport) is trots op Nassar: “Een prestatie van formaat en een zeer terechte beloning voor zijn werk.” Volgens de wethouder maakt Nassar met zijn passie en inzet echt verschil in het leven van Tilburgers.

Malou den Ouden