De Hall of Fame gaat voor een groot deel dicht en in die tijd op tournee

TILBURG – De gemeenteraad van Tilburg heeft maandag 14 december een akkoord gegeven voor de verbouwing van het pand van de Hall of Fame. De renovatie moet april 2021 van start gaan.

De Hall of Fame gaat niet zomaar verbouwen. Het pand aan de Burgemeester Brokxlaan lijkt zelfs te gaan beginnen aan een ‘tweede hoofdstuk’. De nieuwe directeur Frederik Theuwis laat weten dat de grote gangen die er nu zijn tussen de zaal en het skatepark beter gebruikt gaan worden. Hij zegt vol trots: “De lekkages worden gemaakt en de geluidsisolatie wordt sterk verbeterd. Hoewel het aantal vierkante meters afneemt, krijgen we in de zaal en in het skatepark ruimte om ons programma met nog meer mensen te delen. Daarnaast krijgen we er een hoop interessante buren bij waarmee we kunnen samenwerken.”

Hoe tijdens de renovatie verder?

Het pand gaat grotendeels dicht, maar de Hall of Fame sluit niet. Er zullen nog steeds activiteiten georganiseerd worden, als dat allemaal weer kan in verband met het coronavirus. Die activiteiten zullen dan gehouden worden op verschillende locaties in Tilburg. Theuwis noemt dit een ‘tournee’ en die zal begin 2021 plaatsvinden.

Niels Verdaasdonk