Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Samen een uitdaging waarmaken tijdens de Nationale Diabetes Challenge

Tilburg-Noord doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Vanaf dinsdag 18 mei wandelen groepjes deelnemers wekelijks samen in de buurt.
Foto: Jadson Thomas / Pexels

TILBURG – De mensen van het team achter de Nationale Diabetes Challenge vinden wandelen nog altijd ‘het beste medicijn’. Dat gaf volgens hen dan ook de doorslag dat Tilburg-Noord mee gaat doen aan de challenge van dit jaar. Dit wil zeggen dat er vanaf dinsdag 18 mei elke week groepjes gaan wandelen in de buurt met een fysiotherapeut als coach.

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is door de Bas van de Goor Foundation in het leven geroepen en duurt dit jaar al met al twintig weken. De challenge is bedoeld zowel voor mensen met diabetes als voor mensen die de ziekte niet hebben. Omdat, hoe je het ook wendt of keert, bewegen goed is voor iedereen.

Wanneer gaan de groepjes van start?

Op 18 mei start dit jaar de eerste wandeling, in kleine groepjes en binnen de coronaregels. De mensen van het team achter de NDC houden, als het om lopen gaat, ook rekening met ieders niveau. Het is daarom niet erg als het je (nog) niet lukt om ver te lopen. Want deelnemers gaan samen trainen voor het lopen van een afstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer.

Elk jaar is er een afsluiting van de NDC. Aan de hand van de regels die op dat moment van kracht zijn zal het team een keuze maken om dat landelijk, lokaal of op afstand te doen. Maar aan de hand daarvan zal het team ook kiezen wanneer het jaar wordt afgesloten.

Samen elke week wandelen in de buurt is gezellig en ook nog eens goed voor je gezondheid. – NDC

Doe je ook mee?

Je hebt nu dus de keuze om mee te doen aan dit programma en om zo de zomer goed en sportief te beginnen. En om als je je eerste kilometers maakt met elkaar van het landschap te genieten. Je bouwt zo je conditie op en treft ook nieuwe mensen uit de wijk.

De mensen van het team achter de Nationale Diabetes Challenge begrijpen het als je nog vragen hebt over het project. Daarom nodigen ze je uit voor 18 mei. Op deze dag gaan groepjes samen lopen, maar ontvang je ook meer informatie. De avond start om 19.00 uur.

Kees-Luc Simons