Wandelen in Tilburg: Wandelen = Behandelen

Tilburg – Donderdag 13 september presenteert Sportbedrijf Tilburg i.s.m. Steunpunt Aangepast Sporten een bijeenkomst waarin voorlichting wordt gegeven over het inzetten van de Nationale Diabetes Challenge (NDC) om mensen met diabetes en andere chronische aandoeningen te stimuleren om meer te gaan bewegen. Tevens wordt een nieuwe wandelapp gelanceerd, een burgerinitiatief waarmee meer mensen worden gestimuleerd te gaan wandelen.

Bas van de Goor, oud-volleybalinternational en oprichter van de Bas van de Goor Foundation, komt een inspirerend verhaal vertellen over de laagdrempelige, effectieve wandelinterventie NDC. Hij vertelt kort en bondig over het wat, hoe en waarom van de Challenge en het bijbehorende programma. De bijeenkomst richt zich op organisaties uit Tilburg en de regio Midden-Brabant die belang zien bij het inzetten van deze wandelinterventie. Ook wethouder Sport, Erik de Ridder, is aanwezig tijdens deze bijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst wordt de app “Wandelen in de Wijk” gelanceerd. Deze app kan dienen als ondersteuning voor het loopprogramma dat onderdeel uitmaakt van de Challenge. De app is een burgerinitiatief van Peter Mathijssen die i.s.m. het Sportbedrijf Tilburg en Steunpunt aangepast Sporten tot stand is gekomen. Men leert bij het wandelen laagdrempelig nieuwe wandelroutes in de wijken van Tilburg kennen. Mochten wandelaars ideeën hebben over nieuwe routes, kunnen deze worden toegevoegd in de app.

Tijdens de Nationale Sportweek (15 t/m 29 september) is er zaterdag 22 september op het Pieter Vreedeplein het Aangepast Sporten Plein, een sportevenement dat is georganiseerd door het Steunpunt Aangepast Sporten en de gemeente Tilburg i.s.m. een sportwinkel, diverse sportaanbieders en andere plaatselijke bedrijven. Vanaf 12.00 uur wordt er hulp geboden bij het installeren van de wandelapp. Men kan een spiksplinternieuwe wandelroute van 5 of 7,5 km door het centrum van Tilburg gaan wandelen en natuurlijk ook downloaden!

Sportaanbieders geven van 12.30-16.00 uur demonstraties en clinics om meer bekendheid te geven aan het sportaanbod voor mensen met een beperking of chronische aandoening.

De bijeenkomst en lancering van de wandelapp zijn donderdag 13 september in Wijkcentrum Koningshaven, Kruisvaardersstraat 32c in Tilburg. Het duurt van 16.00 tot 18.00 uur.

Omroep Tilburg