De Rooi Pannen studenten beklimmen Oostenrijkse berg voor Villa Pardoes

Studenten van De Rooi Pannen zetten zich dit jaar voor het derde jaar op rij in voor een bijzonder goed doel. Dit jaar staat de beklimming van de KreistenAlm-berg in Oostenrijk op het programma. De reis vindt plaats van 17 tot en met 21 juni. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor Villa Pardoes, het goede doel van dit jaar.

Voorafgaand aan dit sportieve evenement organiseerden de studenten op 16 mei een veiling. Hier konden geïnteresseerden bieden op diverse items, waarvan de opbrengst geheel naar Villa Pardoes gaat. De studenten van De Rooi Pannen doen er alles aan om dit tot een succes te maken, met zo min mogelijk hulp van anderen.

Specifieke taken

Elk van de deelnemende tweedejaars studenten uit de opleiding marketing, communicatie en evenementen heeft een specifieke taak binnen dit project. Sommigen houden zich bezig met het ontwerpen van een logo, terwijl anderen verantwoordelijk zijn voor het benaderen van de lokale pers. Weer anderen zorgen ervoor dat de bus voorzien is van passende stickers, of zetten sociale media in om aandacht te genereren voor het evenement.

Iris Daniëls heeft als taak contact op te nemen met de lokale pers. Ook zij gaat mee met de reis. “Je leert meer in de praktijk op deze manier en minder uit boeken, wat we normaal als lesstof hebben. We leren door deze verschillende taken meer over het bedrijfsleven.” Iris beklimt vanwege medische redenen zelf de berg niet, maar zet zich daarom extra in voor alles eromheen. “Het is een pittige klim voor mijn medestudenten. De klim zelf is 700 meter omhoog en 7 km lang.” De precieze datum van de klim is al bepaald. De studenten zullen op 19 juni beginnen aan de voet van de berg.

Praktijkervaring

Dit project biedt de studenten een kans om praktijkervaring op te doen in het organiseren en coördineren van een evenement. Het is een leerzame ervaring die ze laat zien hoe het is om in een team samen te werken aan een gezamenlijk doel. Bovendien is het een manier om hun creatieve en organisatorische vaardigheden in te zetten voor een goed doel, wat een extra dimensie geeft aan hun leerproces.

Villa Pardoes is een goed doel dat vakanties aanbiedt aan ernstig zieke kinderen en hun families. Gelegen in Kaatsheuvel, Nederland, biedt Villa Pardoes deze gezinnen een week lang gratis verblijf in een sprookjesachtige omgeving. Het doel is om hen een onvergetelijke en zorgeloze tijd te bezorgen, weg van de dagelijkse medische zorgen. Met thematisch ingerichte woningen en diverse activiteiten zorgt Villa Pardoes voor een plezierige en ontspannende ervaring, waardoor de kinderen en hun families even kunnen genieten en nieuwe kracht kunnen opdoen.

LEES OOK:
Studenten van De Rooi Pannen Tilburg net geen kookkampioen

Tristan Kans