Politiebureaus voeren actie: Bureau Stationsstraat hele dag dicht

Foto: Politie

Politiebureaus met een publieksfunctie sluiten opnieuw voor een dag hun deuren. Met deze actie, die vorige week dinsdag ook al plaatsvond, protesteren de politiebonden voor een fatsoenlijke regeling voor vervroegd uittreden.

Het is dus niet mogelijk om vandaag het politiebureau te bezoeken, voor bijvoorbeeld een aangifte of om andere zaken af te handelen. Zo is ook het politiebureau in de Stationsstraat in Tilburg dicht. “Er zijn dit jaar al verschillende acties geweest. Zo sloten de bureaus vorige week ook al een dag, was er begin dit jaar een protestactie in Den Haag en kunnen leden van de politiebonden er bij minder ernstige overtredingen voor kiezen om geen bekeuring uit te schrijven”, meldt het bureau op Instagram. Ook zullen politieagenten vanaf donderdag 21 juni deurwaarders niet meer assisteren bij hun werk.

Vervroegd stoppen met werken

Politiemedewerkers hebben sinds 2021 de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken. Dit is echter een tijdelijke regeling en de bonden willen dat deze permanent wordt, zonder grote financiële gevolgen. “Pas als politici, bestuurders en werkgevers de juiste stappen zetten richting een fatsoenlijke RVU (regeling voor vervroegd uittreden), zullen de politiebonden stoppen met actievoeren. Tot dat moment nemen de acties alleen maar toe”, meldt het Landelijk Actiecentrum Politieacties.

LEES OOK:
Politie komt in actie: ‘Niet tot 68e achter boeven aan’

Angela Weisz