Einde van een tijdperk: Peerke Meubelen sluit de deuren na 41 jaar

Na 41 jaar meubels verkopen, stopt Peerke er mee. De zaak gelegen aan de Korvelseweg is nog tot en met eind juni te bezoeken. Daarna gaat de winkel van Peerke (62) en zijn vrouw Liesbeth (63) definitief sluiten. ‘’We hebben besloten te stoppen nu we allebei nog fit zijn.’’

Peerke begon ruim veertig jaar jaar geleden met zijn eigen tweehands meubelzaak. ‘’We hebben in totaal 2600 vierkante meter, bomvol met meubeltjes’’, aldus de trotse eigenaar. Hij begon in 1982 te werken bij zijn oom in eenzelfde zaak. Na een jaar opende hij zijn eigen zaak, waar zijn vrouw later ook kwam werken. ‘’Na een half jaar, hadden we het al heel erg druk’’, blikt Peerke terug.

Gebeurtenis

Na vier decennia houdt het feestje uiteindelijk toch op. Peerke geeft aan veel meegemaakt te hebben. ‘’Mijn vrouw zegt dat we een heel boek kunnen schrijven over alle gekke dingen die we hebben gezien’’. Toch springt daar wel een gebeurtenis uit. ‘’Lang geleden hebben we een schilderij voor honderd gulden verkocht. Later kwam datzelfde werk op televisie en bleek dat het eigenlijk vijftienduizend gulden waard was’’, aldus de eigenaar.

Gemis

Nu dat de winkel gaat sluiten, geeft de eigenaar aan vooral genoten te hebben van het contact met de klanten. ‘’Het gezellig snuffelen en een praatje komen maken gaan we zeker missen.’’ Omdat Peerke en Liesbeth boven de winkel wonen, zal de gezelligheid van de winkel altijd voortleven. ‘’De gezelligheid en de samenhang van de Korvelseweg, laat de omgeving hier echt voelen als een dorp,’’ vult Peerke aan.

LEES OOK:
Nul-emissiezone moet zorgen voor minder uitstoot en meer laadpalen

Eline Smits