Overlast in het Wilhelminapark houdt aan, gemeente hangt camera op

De nieuwe camera in het Wilhelminapark (foto: Omroep Tilburg)

Dronken mensen, vechtpartijen of overlast door drugsgebruikers: het komt in het Wilhelminapark bijna dagelijks voor. Eerdere pogingen om de overlast tegen te gaan, hielpen niet. Daarom start de gemeente een nieuwe proef. Er hangt sinds dinsdag namelijk een camera in het midden van het park.

De beveiligingscamera komt naast de vijver te staan, in het midden van het Wilhelminapark. “De camera wordt ingevoegd op het systeem van de gemeente en hij wordt uitgekeken door een camerapost in het politiebureau”, vertelt een woordvoerster van de gemeente. De beelden worden dus bekeken door agenten. Wanneer zij het nodig achten, kan op basis hiervan gehandeld worden om de overlast in het Wilhelminapark tegen te gaan.

Preventieve werking

Maar, waarom zou zo’n camera de overlast dan tegengaan? Eerdere pogingen, zoals de inzet van boa’s, liepen ook op niets uit. De politie heeft eerder al preventief gefouilleerd in het park, maar de overlast duurde voort. “We denken dat de camera een preventieve werking heeft, maar we kunnen op basis van de beelden ook agenten of handhaving naar het park sturen.” De camera kan 360 graden om zich heen kijken.

De politie voerde de afgelopen jaren vaker controles uit in het park, omdat omwonenden en mensen die naar het park komen, overlast ervaren. Sindsdien is het een prioriteit van de gemeente en politie om die overlast in het Wilhelminapark tegen te gaan. Er werd eerder zeven ton vrijgemaakt om in het park te investeren.

Inloopmiddag

Buurtbewoners kunnen op donderdag 11 april tussen 16:00 en 18:00 langskomen bij de BuurTent. Hier zijn onder andere wijkagenten en medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden over veiligheid in het park. Ook kunnen er dan vragen gesteld worden over het cameratoezicht.

De camera hangt er in ieder geval één jaar, waarna de gemeente kijkt of de overlast minder is geworden.

LEES OOK:
Gemeente gaat investeren in de veiligheid van het Wilhelminapark

Pieter Soethout