Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Oud textiel wordt een nieuwe tas: Green Bag Lady strijdt tegen het plastic

TILBURG – Een Green Bag Lady tas is een duurzame stoffen tas die je niet kunt kopen. Mensen die er een willen kunnen er een krijgen tegen de belofte geen plastic of papieren tassen meer te gebruiken. De tassen worden op 98 locaties in de wereld gemaakt, een daarvan zit in Tilburg.

In Tilburg werken ongeveer dertig vrijwilligers en cliënten van Amarant aan dit project. Stoffen worden gedoneerd en daar maken ze tassen van. Elke tas krijgt dan een eigen uniek nummer en een label van Green Bag Lady erin.

Het project Green Bag Lady is in 2008 gestart door een kunstenaar genaamd Teresa die woont in de Verenigde Staten. Er ontstaan steeds meer locaties in de wereld die deze tassen maken. Wereldwijd zijn er 123.000 tassen weggegeven. In Tilburg zijn ze inmiddels drie jaar bezig met het project en hebben ze ongeveer 5500 tassen gemaakt.

Mondkapjes

Vanwege corona heeft de gemeente aan de vrijwilligers van Green Bag Lady gevraagd of ze tijdelijk mondkapjes willen maken plaats van tassen. Deze mondkapjes gaat de gemeente via voedselbanken aan families geven zodat iedereen in Tilburg een mondkapje kan dragen.

Malou den Ouden