De auto van de toekomst in een schoenendoos

TILBURG – Kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Borne zijn de laatste tijd druk bezig geweest met het ontwerpen van de auto’s van de toekomst. Deze plannen hebben zij gepresenteerd aan energie-coöperatie De Blaak.

De kinderen kwamen met verrassende en innovatieve ideeën. Behalve over de functionaliteit van de auto van de toekomst, hebben de kinderen ook nagedacht over het opwekken van de energie. Zo werden er auto’s met zonnepanelen, windtunnels, verschillende daken en systemen voor omzetting van CO2 ontworpen, maar aan snoepautomaten, televisieschermen en slimme bekerhouders was ook geen gebrek. 

Het doel van het project is om, als je het dus hebt over energie, kinderen bewust te maken van de problematiek in de wijk. Volgens Kees de Rooij, van de werkgroep Energietransitie, is er in het kader van bewustwording vooral onder deze doelgroep veel te winnen: “Er moeten nog een hoop dingen gebeuren om in de toekomst net zo te kunnen leven als we nu doen.”

De Rooij hoopt dat de kinderen hun bevindingen mee naar huis nemen, met als gevolg een gesprek met hun ouders. “Als het vanuit kinderen komt richting de ouders, dan slaat het misschien ook wat eerder aan.”

Malou den Ouden