Nieuwe fase Stadsforum al begonnen

Stadsforum in de maak
Werkzaamheden bij Stadsforum (Bron: gemeente Tilburg)

De volgende bouwfase van Stadsforum zal vrijdag 24 mei al starten en dat is sneller dan werd verwacht. De werkzaamheden van aannemer Van Kessel zijn afhankelijk van het weer en zullen tot en met zondag 7 juli duren. Precies op tijd voor de kermis. Om deze planning te halen, wordt er ’s nachts en in het weekend gewerkt.

Bij de werkzaamheden van het Stadsforum komen ook tijdelijke verkeersmaatregelen kijken voor de automobilisten en fietsers vanaf 24 mei. “Zo rijdt het doorgaand autoverkeer over de nieuwe rijbaan en rijden de fietsers over het nieuwe fietspad, aan de kant van het Koningsplein”, vult de gemeente aan.

Geen doorgang

Er is echter geen doorgang tussen de Oude Markt en de Schouwburgring. Het parkeren voor bevoorrading van de Oude Markt en Stadhuisstraat kan in de vakken voor bevoorrading op de Schouwburgring. Het bevoorraden kan via een alternatieve route, laat de gemeente weten.

Bereikbaar

Verder blijft er nog genoeg bereikbaar totdat het Stadsforum af is. Zo blijven de fietsenstallingen van de Concertzaal en Katterug nog in gebruik. De Schouwburg, Concertzaal, Carrousel, Heikes kerk, voormalig Kantongerecht Fontys, Stadswinkel, Factorium en het Stadhuis blijven ook nog altijd bereikbaar.

Voor de bussen en hulpdiensten blijft er een normale doorgang. Na de zomer is de officiële opening van het Stadsforum.

LEES OOK:
Nieuwe datum voor Tilburg Zingt: voor één keer in september

Eline Smits