Martin van Geel stapt na 29 jaar over naar Eredivisie

Martin van Geel bij zijn aanstelling in 2019 (foto: Geert van Erven)

Het was al even bekend dat Martin van Geel Willem II ging verlaten. Inmiddels is bekendgemaakt dat de ervaren directeur de nieuwe technisch manager van de Eredivisie wordt. Hij moet er onder andere voor zorgen dat de Nederlandse competitie de zesde van Europa blijft.

Na een lange en succesvolle tijd bij Willem II neemt Van Geel afscheid als een doorgewinterde voetbalveteraan. Het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie was zijn kers op de taart, een bekroning op zijn indrukwekkende carrière. Nu slaat hij, evenals de Tricolores, een nieuw hoofdstuk open in de Eredivisie vanaf 1 juli.

47 jaar lang ervaring

In 1977 begon Martin van Geel zijn reis door de voetbalwereld bij Willem II. Hij maakte vervolgens stops bij Ajax, Roda JC en Feyenoord, voordat hij terugkeerde naar Tilburg. Na het spelen van 403 wedstrijden en het maken van 127 doelpunten in de Eredivisie, hing hij zijn voetbalschoenen in 1995 aan de wilgen. Daarna begon hij aan een nieuwe carrière als technisch directeur bij Willem II.

Na een succesvolle periode, met onder andere deelname aan de Champions League onder leiding van Co Adriaanse, stapte Van Geel over naar AZ. Daarna bekleedde hij achtereenvolgens de functie van technisch directeur bij Ajax, Roda JC en Feyenoord, in lijn met zijn eerdere voetbalcarrière.

Jan de Jong, directeur van Eredivisie CV, benadrukt de ervaring van Martin van Geel in het Nederlandse betaalde voetbal. “Vanaf zijn zestiende tot aan vandaag is hij onlosmakelijk verbonden met het voetbal in Nederland, bijna 47 jaar lang. Het is een zeldzaamheid om iemand met zo’n diepgewortelde Eredivisie-ervaring te vinden. De keuze voor hem was dan ook snel gemaakt.”

Genoeg passie

Martin van Geel, kijkt vol enthousiasme naar zijn nieuwe rol. “Hoewel ik na 29 jaar stop als clubdirecteur heb ik nog steeds genoeg passie en energie om deze nieuwe uitdaging met veel plezier aan te gaan. Mijn kennis en ervaring wil ik graag inzetten ten dienste van het Nederlandse voetbal. Bovendien kijk ik uit naar de samenwerking met Jan de Jong en andere collega’s, waarvan ik velen al vele jaren ken.”

Als technisch manager zal Van Geel een belangrijke rol spelen in het bevorderen van de sportieve en technische aspecten van de Eredivisie en haar achttien clubs. Zijn doel is om de algehele kwaliteit van de competitie te verhogen en samen met de clubs zorgen dat de Eredivisie haar positie als de zesde competitie van Europa behoudt.

Merijn Goris en Tom Caluwé

Zijn laatste dag als technisch directeur bij Willem II is op 1 juli. Daarna zullen Merijn Goris en Tom Caluwé de taken van Van Geel overnemen als respectievelijk algemeen directeur en technisch directeur, terwijl Van Geel zijn aandacht verlegt naar zijn nieuwe uitdaging bij de Eredivisie.

LEES OOK:
Tom Caluwé is de nieuwe technisch directeur van Willem II
Willem II strikt Merijn Goris als nieuwe algemeen directeur
Willem II is kampioen!

Edita Saakian