Tom Caluwé is de nieuwe technisch directeur van Willem II

Tom Caluwé is de nieuwe technisch directeur van Willem II (foto: Geert van Erven)

Tom Caluwé is de nieuwe technisch directeur van Willem II. De landgenoot van Peter Maes tekent een contract voor twee jaar met een optie voor nog één jaar.

De nieuwe technisch directeur is een bekende van Willem II, want hij speelde tussen 2000 en 2006 in Tilburg. Daarna ging hij aan de slag als assistent-trainer, maar al snel daarna werd hij sportief directeur bij KV Mechelen. Hij promoveerde naar het hoogste niveau en won de Belgische beker. Caluwé werd zelfs uitgeroepen tot beste technisch directeur van België.

Stabiele toekomst

De oud-Willem II’er heeft in ieder geval zin om aan de slag te gaan. “Het voelt hartstikke goed om terug te zijn op het oude nest. De club en de stad voelen vertrouwd aan en er ligt een hele mooie uitdaging. Willem II is weer terug op het niveau waar het thuishoort en ik kijk er naar uit om met de club toe te werken naar een goede en stabiele toekomst in de Eredivisie.”

Ook de kersverse algemeen directeur Goris is blij met de aanstelling van Caluwé. “Met Tom hebben we een technisch directeur die zijn sporen heeft verdiend als voetballer én als technisch directeur. Op jonge leeftijd heeft hij al veel ervaring opgedaan en successen behaald in België. Daarnaast is Tom een echte Willem II’er die de club goed kent en weet wat erbij komt kijken wanneer je uitkomt in de Eredivisie.”

Willem II leeft

De nieuwe technisch directeur van Willem II begint direct en was zelfs al aanwezig bij de kampioenswedstrijd. “Zowel de promotie als het kampioenschap zijn fantastisch gevierd. De entourage in het stadion is ontzettend gegroeid de laatste jaren. Het feest op de Heuvel laat zien dat Willem II geweldig leeft. Dat zegt iets over de club en hoe groot Willem II is geworden.”

LEES OOK:
Willem II strikt Merijn Goris als nieuwe algemeen directeur

Pieter Soethout