Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

HPV-vaccinatie: GGD prikt en beschermt tegen baarmoederhalskanker

Uiteraard neemt de GGD maatregelen om iedereen op een veilige manier te kunnen ontvangen voor de HPV-vaccinatie. Ze houden zich aan de richtlijnen van het RIVM, zodat de vaccinatie veilig uit te voeren is.
Foto: Karolina Grabowska / Pexels

TILBURG – Eind augustus kregen meisjes die dit jaar 13 worden een oproep om zich te laten inenten tegen HPV. Dit voorjaar gingen de vaccinaties niet door om de kans op besmetting met corona te voorkomen. Met het oog op de maatregelen om de verspreiding van corona te voorkomen, nodigt de GGD vanaf dit najaar meisjes individueel uit. De HPV-vaccinaties starten binnenkort.

Uiteraard neemt de GGD maatregelen om, als het gaat om corona, iedereen op een veilige manier te kunnen ontvangen. Als GGD houden ze zich aan de richtlijnen van het RIVM die op dit moment gelden, zodat ze in staat zijn om de HPV-vaccinatie veilig uit te voeren.

Op de locaties van de GGD is een looproute ingericht. Jongeren worden één voor één opgeroepen, zodat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Het prikken zelf duurt circa 10 seconden, en er is dan zo min en zo vluchtig mogelijk contact. De medewerkers reinigen tussen het prikken door hun handen.

De GGD vindt het belangrijk dat je op tijd komt, en roept op om thuis te blijven als je gezondheidsklachten hebt

In de uitnodiging staan de locatie en het tijdstip. De GGD zegt met nadruk dat het belangrijk is om op tijd te komen, want op die manier is met elkaar de verplichte afstand van 1,5 meter aan te houden. De andere maatregelen om verspreiding van corona te voorkomen staan vermeld in de brief die de meisjes kregen.

Heb je last van (neus)verkoudheid, een loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verlies van reuk of smaak of verhoging? De GGD roept op om dan thuis te blijven en om een nieuwe afspraak te maken. En om ook een nieuwe afspraak te maken als je koorts, benauwdheidsklachten of corona hebt of in quarantaine bent, of als dat geldt voor een huisgenoot.

Meer weten?

Op de site die in het teken staat van de HPV-vaccinatie vind je antwoord op veelgestelde vragen.

Kees-Luc Simons