Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Kinderen denken na over de samenleving met Children for the Future

Onlangs riep minister-president Mark Rutte de Nederlandse jongeren op om mee te discussiëren over de nieuwe anderhalvemetersamenleving. Met het project ‘Children for the future’ wil Bibliotheek LocHal hier aan bijdragen.
De LocHal in Tilburg | Foto Gijs Franken / Omroep Tilburg

TILBURG – Recent riep minister-president Mark Rutte de Nederlandse jongeren op om mee te discussiëren over de nieuwe anderhalvemetersamenleving. Volgens de premier is de jeugd de toekomst. Met het project ‘Children for the future’ wil Bibliotheek LocHal hier verder aan bijdragen.

Onderzoek

In zes bijeenkomsten leren de jongeren over verschillende onderwerpen, zoals de politieke, de financiële en uiteraard ook de sociaal-maatschappelijke kanten van onze samenleving. Dat doen ze in samenwerking met verschillende plaatselijke partners. Zo gaat Het Zuidelijk Toneel samen met de kinderen onderzoeken wat de anderhalvemetermaatregel kan betekenen voor de Nederlandse cultuursector. En een bekende bank gaat de financiële kant bekijken en samen met de jongeren een miljoenennota maken.

Ook krijgen de jongeren een workshop van ContourdeTwern, waarin ze diverse en actuele vragen behandelen over onze tegenwoordige maatschappij. Het Digilab daagt de jongeren uit om na te denken over hun privacy in de samenleving. Met Tilburg University Junior gaan de kinderen nadenken over het onderwijs van de toekomst. Met wat ze in die tijd hebben geleerd gaan ze uiteindelijk advies geven aan de minister-president. Dat zal door de jongeren zelf worden voorgedragen. 

Programma

Het programma is bedoeld voor jongeren tussen negen en dertien jaar. Er zijn maar tien plekken beschikbaar. Daarnaast is de deelname ook gratis. Het gaat op 6 september van start en de plannen worden op 11 oktober gepresenteerd in de LocHal.

Aya Aabouda