Hoe Stichting Samen Lachen in Tilburg zorgt voor blije kindergezichten

Stichting Samen Lachen Tilburg
Foto: Stichting Samen Lachen

De allereerste Tilburgse activiteit van Stichting Samen Lachen was een groot succes. Zaterdag 13 april mocht een groep jonge kinderen zich de hele middag vermaken bij The Gaming Factory. Tilburg is de zevende stad waar Samen Lachen actief is.

“Het was een geslaagde middag”, laat Britt de Vries weten. Ze is de voorzitter van de Tilburgse afdeling en lid van studentenvereniging Olof, die samenwerkt met Samen Lachen. “We zijn met de kinderen naar The Gaming Factory geweest. Dat is een grote speelhal met allerlei verschillende spellen. Kinderen konden spelen met de Playstation, maar ook deelnemen aan leuke arcade spelletjes zoals basketbal of airhockey.”

Naast de hele dag ravotten in de speelhal werd er gezorgd voor een smakelijke lunch. “De kinderen genoten van frietjes met kipnuggets en kregen achteraf ook nog een lekker ijsje. Dat valt natuurlijk bij iedereen in de smaak”, vertelt Britt. Maar de dag werd wel gezond afgesloten: alle kinderen kregen een fruittasje om mee naar huis te nemen.

Hechte groep

Britt was zelf bij de activiteit aanwezig en heeft ook genoten van de middag. “Het was geweldig om te zien hoe kinderen onderling, terwijl sommigen elkaar helemaal niet kennen, toch mooi met elkaar omgaan. Dat ze aan het einde van de middag één hechte groep worden.”

Het leuke contact tussen de vrijwilligers en de kinderen raakt haar ook. “Het is mooi om juist deze kinderen zo’n dag te kunnen bezorgen. Voor hen is het minder vanzelfsprekend om een dagje weg te gaan. En om ze dan zo te zien genieten, dat doet mij wel heel veel.”

Een zorgeloze dag

Stichting Samen Lachen organiseert uitjes voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar van ouders die het thuis wat minder breed hebben, met als doel een zorgeloze dag. De stichting was al actief in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Groningen en Eindhoven. Lionsclub Tilburg nam het initiatief om een afdeling in Tilburg op te richten.

Op dit moment werkt de stichting samen met de voedselbank. “Zij weten natuurlijk welke mensen dit echt nodig hebben en welke kinderen dit verdienen”, legt Britt uit. Daarnaast doet Samen Lachen Tilburg zelf aan flyeren en het ophangen van posters, zodat meer mensen op de hoogte zijn van hun activiteiten in de stad.

De tweede activiteit staat inmiddels al gepland. “Op 15 juni gaan we naar een klim- en avonturenbos in Goirle. We hopen opnieuw de kinderen een fantastische dag te bezorgen.”

LEES OOK:
Feest- en noodpakketten: Buurthoeve Reeshof neemt Stichting Samen Delen over

Foto: Stichting Samen Lachen

Angela Weisz