Feest- en noodpakketten: Buurthoeve Reeshof neemt Stichting Samen Delen over

De oude en nieuwe partijen van Stichting Samen Delen bij elkaar
De oude en nieuwe partijen van Stichting Samen Delen bij elkaar (Foto: Saskia Maasen).

Wie moeite heeft met de eindjes aan elkaar te knopen, kan bij Stichting Samen Delen terecht voor een steuntje in de rug. De partij doneert, bijvoorbeeld tijdens dure feestdagen zoals Kerst of Pasen, voedselpakketten aan gezinnen die het nodig hebben. Samen Delen breidt uit naar andere gemeenten in de regio, maar het Tilburgse gedeelte is overgenomen door Buurthoeve Reeshof.

Het was een feestelijke overname, afgelopen zaterdag in de Buurthoeve. Oprichter van Stichting Samen Delen, Angelique van Grinsven, droeg daar het stokje over aan Natasja van Lieshout en Saskia Maasen, die allebei verbonden zijn aan de Buurthoeve. “Het was een geweldig moment”, vertellen de twee vrouwen. “Samen Delen hoort nu officieel bij Buurthoeve Reeshof en dat past ontzettend goed bij ons.”

Financieel zwaar

Stichting Samen Delen helpt mensen die het financieel wat zwaarder hebben, maar geen hulp krijgen van andere instanties zoals voedselbanken. Tijdens de feestdagen organiseert de stichting inzamelacties, waarbij de ingezamelde producten in speciale feestdagpakketten gaan. Deze worden vervolgens uitgedeeld aan gezinnen die zich aanmelden bij de stichting.

Noodpakketten

Vorig jaar werden op deze manier ook tientallen mensen uit de regio Tilburg blij gemaakt met een extraatje tijdens Kerst. Maar Samen Delen is niet alleen actief tijdens de feestdagen: “We verstrekken het hele jaar door noodpakketten met levensmiddelen en verzorgingsproducten aan mensen die het hard nodig hebben.”

Van Grinsven zal zich nu focussen op de gemeenten Alphen, Baarle-Nassau, Chaam en Gilze en Rijen, die ook onder de stichting vallen. Van Lieshout en Maasen doen dat in Tilburg. “Ons doel is simpel: we zijn er voor alle mensen die het nodig hebben. Iedereen verdient een steuntje in de rug, ook hier in onze stad.”

LEES OOK:
Op Wereldarmoededag is bewustwording het allerbelangrijkste

Angela Weisz