Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Digitale workshops in de bieb: Wat ga jij maken?

De digitale workshops die deze vakantie in de Zomerwerkplaats van De Bibliotheek zijn gegeven zijn volgens de bieb goed ontvangen. In september gaat het nieuwe seizoen van start.
Foto: Jessica Lewis / Pexels

TILBURG – In de bibliotheek worden elke maand digitale workshops gegeven, waar kinderen de kans bij hebben om hun digitale vaardigheden te ontwikkelen en om hun talent te ontdekken. Meedoen aan de workshops kan in meerdere vestigingen van De Bibliotheek Midden-Brabant. Er wordt steeds met een ander thema gewerkt.

“De digitale workshops die deze vakantie in de Zomerwerkplaats van De Bibliotheek zijn gegeven zijn goed ontvangen. Want veel kinderen deden toen enthousiast mee. Maar ze vonden het ook erg leerzaam en vooral heel leuk om te doen”, zegt de bieb.

In september gaat het nieuwe seizoen van start. In de Bibliotheken Berkel-Enschot, Udenhout en Wagnerplein gaan ze aan de slag. Er is dan van alles te doen: Lego programmeren, VR wereld, Brawl Star Level, Sketch Nation, en Minecraft. Of ook Stop-Motion, Fortnite en een Youtube gaming vlog. En met Lego WeDo bouw je apparaten die je daarna zelf met de iPad kunt besturen.

Ben je zeven jaar of ouder? En lijkt het je leuk om meer te leren over programmeren, het maken van games, apps en VR? Dan ben je welkom in de werkplaats. Elke workshop heeft een ander thema, zodat je elke keer weer iets nieuws leert. De toegang is gratis.

Op de site van de bibliotheek is meer te vinden over de digitale workshops.

Kees-Luc Simons