DeBroekriem inspireert werkzoekenden

Op 11 en 20 juni kunnen werkzoekenden in Tilburg volop inspiratie opdoen. Want op 11 juni helpt communicatie- & carrièrecoach Annett Keizer deelnemers via haar MATCH-methode in vijf stappen de baan te vinden die écht bij hen past. Daarnaast laat Jacqueline Brouwers deelnemers op 20 juni zien dat er in werkelijkheid veel meer mogelijk is dan je denkt. Beide workshops zijn georganiseerd door Stichting DeBroekriem, een organisatie voor en door werkzoekenden.

Maak de MATCH

Om een werkplek te vinden waar je tot je recht komt, is het belangrijk om te ontdekken wie je in de kern bent. Waar ben je dus goed in, wat wil je nu echt? En hoe verwoord je dit dan tijdens een netwerk- of sollicitatiegesprek? Om dat te kunnen, ontwikkelde Annett Keizer de MATCH-methode. Deelnemers krijgen op 11 juni een praktische boost om door middel van een spel van én met elkaar te leren hoe je ‘je podium pakt’. En hoe je je dan overtuigend weet te presenteren.

Pak het podium

Keizer heeft al met al meer dan 20 jaar ervaring in communicatie en werkt sinds 2007 als communicatie- & carrièrecoach en trainer. Zij helpt professionals om zich met goed gevolg te positioneren én te presenteren. “Tijdens deze workshop zoomen we in op wie je bent en wat je wilt. En maken we vervolgens een vertaling naar hoe jij je optimaal presenteert. Want je podium pakken en je boodschap helder overbrengen in gesprekken die ertoe doen, is niet altijd makkelijk. Met deze workshop help ik werkzoekenden hierbij een stapje verder!”, aldus Keizer.

Kansen & mogelijkheden

Op 20 juni gaan de deelnemers dingen anders bekijken dan ze normaal gesproken doen. Tijdens deze workshop gaan ze spelen met kansen en mogelijkheden, en met de kijk op zichzelf. En draait het erom wat mensen ook echt willen. Want zoals Jacqueline Brouwers zelf zegt, ‘is er in werkelijkheid veel meer mogelijk dan je denkt’. Brouwers is therapeut in de forensische psychiatrie. Daarnaast is zij columnist bij BNNVARA voor het programma ‘Gaan’ in de vroege ochtend op npo1. En schrijft ze ‘een gebruiksaanwijzing voor het leven’ op haar site.

Locatie en aanmelden

De workshop ‘Maak de MATCH’ is op dinsdag 11 juni van 10.30 tot 12.30 uur. De locatie is Van Spaendonck Ondernemingshuis, Reitseplein 1 te Tilburg. De workshop ‘Wie ben je echt?’ is op donderdag 20 juni van 13.30 tot 15.30 uur bij De Poorten, Hasseltstraat 194 te Tilburg. Deelname voor beide workshops is gratis, maar aanmelden is een vereiste. Dit kan via de site van DeBroekriem zowel voor Maak de MATCH als voor Wie ben je echt?

Over DeBroekriem

DeBroekriem is een landelijk platform voor en door werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren inspirerende bijeenkomsten voor werkzoekenden. Deelnemers werken daarbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk. Kijk voor het actuele aanbod en meer informatie op de site van DeBroekriem.

Kees-Luc Simons