Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Amarant pakt uit met G-Sportweekend

Acht sportevents op een locatie

Op vrijdag 7 juni barst een spektakel los dat drie dagen gaat duren. Het G-Sportweekend Amarant is namelijk van vrijdag 7 t/m zondag 9 juni op het terrein van Amarant. Dat ligt aan de Bredaseweg 570 in Tilburg. Zo’n 300 vrijwilligers en 82 partners, waaronder Amarant en gemeente Tilburg, maken dit evenement mogelijk. De toegang is gratis. Voor de achtste maal is het Open NK Mascotte op zaterdag 8 juni. Deze wedstrijd is speciaal voor diverse mascottes van bijvoorbeeld winkelcentra en voetbalverenigingen uit Nederland en België.

G-Sportweekend Amarant

Stichting Samen Sporten Tilburg organiseert het G-Sportweekend Amarant. Dit doet de stichting niet alleen, maar samen met zwemvereniging DIO, KVTilburg, Stichting HandiCAP, Warandeloop, Jeroen Verhoeven en AV Attila. In totaal zullen er dan acht sportevents zijn, verdeeld over het terrein van Amarant.

Zeven voetbaltoernooien

Het grootste voetbalevent van Nederland voor mensen met én zonder beperking bestaat uit zeven toernooien. Ruim 600 voetballers uit binnen- en buitenland gaan dan met elkaar de strijd aan om die felbegeerde bekers:

– Vrijdag: 11e Tilburgse carnavalsvoetbaltoernooi (18.30-22.00u), 2e Amarant Personeelsvoetbaltoernooi (18.30-22.00u) en 2e Bedrijvenvoetbaltoernooi (18.15-22.00u)

– Zaterdag: 17e Int. G-pupillenvoetbaltoernooi (10.00-17.00u) en 18e Mix integratievoetbaltoernooi (18.00-22.00u)

– Zondag: 26e G-voetbaltoernooi (9.00-17.30u) en 14e Wim Groels sr. voetbaltoernooi (9.00-17.30u)

Korfbal

Op zaterdag en zondag zijn er ook korfbalactiviteiten op het terrein van Amarant. Zaterdag staat van 13.00 tot 17.00 uur in het teken van het 2e G-Korfbalevent. Er is een Mono korfbaltoernooi met verschillende G- korfbalteams uit Nederland en België. Op zondag is het 2e MIX integratie Korfbalevent van 13.00 tot 17.30 uur. Mail voor meer informatie of deelname naar: g-korfbal@kvtilburg.nl

Darten

Zaterdag is er op het terrein van Amarant het 2e G-darts koppeltoernooi. Tijdens dit toernooi bestaan de koppels minimaal uit 1 G-darter of -dartster. Zo speelt iedereen dus gezellig samen, waarin het G-darten voorop staat. Mail voor meer informatie of deelname naar: darts@gsportweekend.nl

Paardrijden

Stichting HandiCAP is een zorgmanege. De stchting heeft als doel om mensen met een enkel- of meervoudige beperking het plezier van het paardrijden te geven. Dit paardrijden heeft een enorme toegevoegde waarde voor de ruiters. Mensen bereiken zo allerlei doelen op motorisch, psychisch, sociaal en recreatief gebied. Maar daarnaast is het uiteraard ook een ontspannende en plezierige bezigheid. Dit pinksterweekend zullen de ruiters dus ook hun kunsten laten zien. Op zaterdag zal er een honden-behendigheidswedstrijd zijn, gevolgd door F-proeven van paarden. De zondag staat in het teken van sprookjes te paard. Beide dagen beginnen ze om 9.30 uur en eindigen ze 16.30 uur.

Atletiek

Atletiekvereniging Attila en de Warandeloop Tilburg werken mee aan dit G-Sportweekend. Op zaterdag kun je deelnemen aan de driekamp (10.00-11.30u) (40 m, kogel, 750 m hardlopen) en tussen 13.00 en 14.00 uur zullen de finales zijn.

Wandeltocht

Op zaterdag kun je tussen 13.30 en 14.30 uur starten aan een wandeltocht door Stadsbos013. Of je nu kiest voor 2,5 of 5 km. Je kunt zelfs op de dag zelf nog, tegen betaling, inschrijven.

Hardlopen

Ook op zaterdag zullen deelnemers hardlopen. Iedereen kan en mag daaraan meedoen. Er zijn twee afstanden, te weten 750 en 1500 meter (over het terrein van Amarant). Aanvang 14.45 tot 15.00 uur. Op de dag zelf kun je je ook nog, tegen betaling, inschrijven. Voor jong en oud!

Zwemmen

Het 2e Zwemevent is op zaterdag. Ook dit jaar doet zwemvereniging DIO, nu voor de 2e keer, mee aan het G-Sportweekend Amarant. En zetten zij hun beste beentje voor om mensen met een beperking een sportieve en leuke dag te bezorgen. Het 2e Zwemevent bestaat dan ook uit een zwemparcours in het zwembad van Amarant en zwemwedstrijden. Het duurt van 13.15 tot 16.00 uur.

Belevingsmarkt

Zwemvereniging DIO, Stichting Erbij en Bewegingsagogie Amarant hebben op zaterdag een leuke belevingsmarkt. Die is in de sportzaal van Amarant, en duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Hier kun je ervaring opdoen door onder andere te voelen, ruiken en proeven. Je krijgt dan bijzondere foto’s te zien waarbij je mag vertellen wat je ziet. Met een koptelefoon op geluiden horen en benoemen/herkennen is een andere activiteit. Daarnaast kun je gebruikmaken van de trampoline, darkroom, disco lounge, windtunnel en parachute. Kortom: best spannend en iedereen kan hieraan meedoen. Behendigheids- en balspellen, de Toren van Pisa, puzzelen en de zenuwspiraal maken de activiteiten in de sportzaal compleet.

Prominenten

Diverse prominenten zijn aanwezig, zoals Johan Vlemmix, Ellen Swartjes, Nadine Broersen en Michael Humblé. Maar ook Wesley, Patrick Jochems en Johnny Purple zullen er dit G-Sportweekend Amarant weer een feestje van maken. Diverse topsporters zullen ook een bezoekje brengen aan de diverse sportevents. Zo zal bijvoorbeeld Inge de Bruijn een bezoekje brengen aan het zwemevent op zaterdag.

Tevens kunnen de bezoekers gebruikmaken van het kidsdorp. Daar kan men deelnemen aan verschillende nevenactiviteiten zoals penalty schieten, op de stropdas schieten en voetbaldarts. Maar je kunt ook kiezen voor springen op het luchtkussen, fotoshoot met vele mascottes en diverse andere activiteiten. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in het Holland House.

Amarant nodigt je dus van harte uit om een kijkje te komen nemen. De toegang is gratis.

Kees-Luc Simons