Eindpresentatie theatermodule ToekomstAcademie en HZT: Achttien

ToekomstAcademie & Het Zuidelijk Toneel (HZT) geven jonge nieuwkomers een podium tijdens de eindpresentatie van de theatermodule die ze doorliepen. Centraal staat het thema ‘Achttien’.

Iedereen heeft talenten en dromen. Maar niet iedereen heeft de kans om die talenten te ontwikkelen en dromen na te jagen. New Dutch Connections (NDC) biedt jonge (ex-)asielzoekers dus die kansen in de ToekomstAcademie. De afgelopen drie maanden werkten Het Zuidelijk Toneel en de ToekomstAcademie dan ook intensief samen. Dat was in een leermodule voor achttien Eritrese jongeren onder de achttien jaar. Onder begeleiding van trainers en theatermakers verkenden ze hun eigen verhalen en manieren om dat op een toneel te vertellen. Het is de derde keer dat ‘Het Zuidelijk’ en New Dutch Connections op deze manier samenwerken.

Eindpresentatie theatermodule ToekomstAcademie: polonaise

Thema eindpresentatie ‘Achttien’

Voor Nederlandse jongeren is het een feest om achttien te worden. Je bent officieel volwassen, je mag drinken, autorijden, stemmen. Kortom, je bent vrij. Maar wat betekent achttien worden wanneer je als vluchteling hierheen bent gekomen? De bescherming die je als minderjarig uitgeprocedeerde vluchteling hebt, stopt op de dag dat je 18 wordt. Je moet dan terugkeren naar het land van oorsprong of wegvluchten in de illegaliteit. Ook de legale vluchteling blijft in onzekerheid.

Kom kennismaken met deze jonge nieuwkomers, hun verhalen en word deelgenoot van hun dromen. Toegang is gratis, meld je toch wel even van tevoren aan via De Nieuwe Vorst. Wees er snel bij want er zijn een beperkt aantal plaatsen.

Woensdag 12 juni in De Nieuwe Vorst, Tilburg.

Enkele quotes van deelnemers:

“Bij theater voel ik mij vrij.” “Ik vind de module heel leuk, ik leer er heel veel van; ik durf veel meer te laten zien.” “Het voelt als een grote familie en er zijn heel goede trainers en docenten.” “In het begin was het eng om op het podium te staan, maar nu niet meer.”

De ToekomstAcademie is onderdeel van New Dutch Connections (NDC). NDC inspireert jonge vluchtelingen in zichzelf te geloven en betrekt andere partijen bij het realiseren van hun dromen. Zo kunnen ze hun talenten inzetten in de maatschappij. Meer informatie: www.newdutchconnections.nl

Kees-Luc Simons