Een online oplichter loopt plotseling tegen de lamp en wordt aangehouden

Tussen oktober 2019 en mei 2020 is er vanuit het hele land tien keer aangifte gedaan van oplichting via een online handelsplaats. Het gaat om slachtoffers die online goederen hebben besteld en betaald, maar nooit hebben ontvangen. De politie in Tilburg onderzocht de zaak en wist toen de online oplichter op te sporen.
Een politieauto bij het politiebureau Tilburg Binnenstad | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

TILBURG – De politie hield donderdag 5 november een Tilburger van 22 jaar aan op verdenking van online fraude. Onderzoek wees uit dat de man tien mensen had opgelicht door producten die waren betaald niet te leveren.

Via het Landelijk Meldpunt Internet Oplichtingen (LMIO) kwam een dossier op het bureau van de recherche in Tilburg terecht. Tussen oktober 2019 en mei 2020 is er vanuit het hele land tien keer aangifte gedaan van oplichting via een online handelsplaats. Het gaat om slachtoffers die online goederen hebben besteld en betaald, maar nooit hebben ontvangen. De slachtoffers zijn bij elkaar voor meer dan 1100 euro opgelicht. Alle aangiften van de benadeelden zijn gebundeld door het LMIO en aangeboden voor onderzoek. De politie in Tilburg onderzocht de zaak en wist toen de online oplichter op te sporen. Hij is dan ook die dag aangehouden en zal moeten voorkomen.

Kees-Luc Simons