Dansschool SylCdance sluit seizoen af met zomerse eindvoorstelling bij De Pont

sylcdance

De zomer komt eraan en dat betekent ook voor dansschool Sylcdance Studio & Academy dat het einde van het seizoen in zicht is. Zo wordt deze feestelijk afgesloten, met de jaarlijkse eindvoorstelling op het plein van het De Pont Museum.

Sylvia Coester, eigenaar van SylCdance, is enthousiast over de eindvoorstelling die donderdag 27 juni om 18:45 uur plaatsvindt. Het is alweer de derde editie en dit jaar doen er zo’n 120 dansers mee. “De jongste danser is net vier jaar oud en de oudste die meedoet, is rond de 35. Het is een voorstelling met alle lagen van de dansschool”, vertelt Coester. “Zowel de recreatiedansers, als dansers die de vooropleiding doen.”

In januari voert de dansschool jaarlijks een grote theatershow uit. “Bij de theatershow dragen de dansers speciale showkleding en zijn er meerdere dansen te zien. De zomervoorstelling gaat meer om het gezamenlijk afsluiten van het seizoen. Uiteraard wordt er iets moois neergezet, maar het hoeft minder perfect te zijn dan bij de theatershow.”

Mooie samenwerking

Het is de derde keer dat de eindvoorstelling wordt georganiseerd, in samenwerking met het De Pont Museum. “Drie jaar geleden kwamen we in contact met De Pont omdat ze meer betrokken wilden zijn met de buurt. Het is een mooie samenwerking geworden. Kunst, dans en cultuur worden op deze avond meer toegankelijk gemaakt voor de mensen in de wijk”, legt Coester uit.

Het evenement vindt buiten op het plein van het museum plaats en trekt tot wel driehonderd toeschouwers. “Het plein is groot genoeg en er is een constante stroom van mensen. Sommigen blijven even om hun kind of kleinkind te zien dansen en gaan daarna het museum in.”

Comfortabel voelen

Coester en haar team hebben hard gewerkt om de choreografieën voor te bereiden. “We hebben verschillende docenten voor verschillende stijlen zoals hiphop, breakdance en commercial. Rond de meivakantie beginnen we al serieus met de voorbereidingen. Iedereen heeft genoeg tijd om zich comfortabel te voelen en trots op te treden.”

Een echte dansfamilie

Waar Coester het meest naar uitkijkt op donderdag? “Vooral de samenwerking en de samenhang. SylCdance is echt een familie. We zijn geen grote dansschool, maar we doen meer dan alleen dansjes aanleren. We gaan ook de verdieping in. Het is prachtig om te zien hoe alle leerlingen zijn gegroeid en hoe trots de familie en vrienden zijn. Dat maakt mij en de docenten enorm blij en trots. Het is niet altijd makkelijk om steeds dezelfde dans te repeteren, maar het resultaat maakt het de moeite waard.”

LEES OOK:
Danslab Zuid vertaalt zwaar onderwerp naar een bijzondere dansfilm

Angela Weisz