Dahliahof kleurt oranje voor Nederland in het EK

Bron: Saranda Walgaard.

Het hele land is in rep en roer voor het EK en ook in Tilburg leeft het toernooi onder de mensen. Tijdens een avondwandeling kun je zelfs op straten stuiten die helemaal oranje kleuren. Zo ook op het Dahliahof, waar de straat vrolijk oranje kleurt. 

Het idee voor de Tilburgse oranjestraat ontstond aan de keukentafel van Saranda Walgaard. De buren kwamen langs om samen even te borrelen en ze gooide het idee op zonder er al te veel bij na te denken. Het idee werd gelijk enthousiast opgepakt en na een appje in de groepsapp waren de vlaggetjes voor het Dahliahof al snel besteld. “De wijk is sowieso hecht met elkaar, we hebben veel contact met de buren, ook via WhatsApp. Vaak hoeft iemand maar het initiatief te nemen en dan volgt de rest”, vertelt de buurtbewoonster. 

Toen de vlaggen waren besteld, was het nog even kijken wanneer ze nou precies zouden worden opgehangen. Een buurman nam het voortouw en binnen no-time stond de helft van de buurt buiten te helpen. “De buren kwamen een voor een naar buiten om te helpen. Daarna kwamen ook de sixpacks bier tevoorschijn. Het werd een halve buurtborrel, dat was echt gezellig.” 

Niet aan Schilderswijk te tippen

Het is de eerste keer dat Dahliahof oranje kleurt, maar niet de eerste keer dat de straat versierd wordt. “Met carnaval hangt iedereen ook een carnavalsvlag op.” De oranje vlaggetjes worden na het EK waarschijnlijk ergens op zolder bewaard tot de volgende keer. Ze hebben echter geen grote ambities om meer versieringen aan te schaffen. “Het zal hier nooit worden zoals in de Schilderswijk in Den Haag, dat vinden wij iets te enthousiast”, zegt ze lachend. 

Ze geven de Oranjeleeuwen steun met hun versieringen, maar echt vertrouwen in een EK-zege voor Nederland hebben de buurtbewoners niet. “Nee, we denken niet dat ze het toernooi gaan winnen. We zeiden tijdens de wedstrijd tegen Polen al grappend dat we de vlaggen weg zouden halen als ze die wedstrijd zouden verliezen.”

Foto: Saranda Walgaard.

LEES OOK:
Zo keek Tilburg naar de eerste EK-wedstrijd van Oranje

Isa Hamerlinck