Carnavalsvereniging De Durdraaiers blazen 55 kaarsen uit

Foto: CV De Durdraaiers

Hans Antonis, Ben van Esch en Pieter van Opbergen zullen nog één allerlaatste keer plaatjes draaien, precies zoals ze dat vroeger deden. Al 55 jaar is carnavalsvereniging De Durdraaiers een begrip in het Moergestelse Pierewaaiersrijk. En daar staan ze komend weekend bij stil.

Precies zoals ze dat vroeger deden, met uitsluitend ‘golden oldies’ uit de jaren 70 en 80. Zo vieren leden en oud-DJ’s Hans Antonis, Ben van Esch en Pieter van Opbergen het jubileum dat in het teken staat van “D’n Draai Terug in de Tijd”. “We hebben de drie mannen echt over de streep moeten trekken om nog een laatste keer een plaatje te draaien”, vertelt organisator van de carnavalsvereniging Carlo van Esch.

Residentie

Omgetoverd tot een nostalgische discotheek, zo gaan de gasten de stamkroeg ’t Draaiboompje aantreffen. Aangekleed met een verlichte dansvloer en echte discoballen. “Zo is het draaiboompje ook ooit bekend geworden. De kroeg is in 1969 opgericht en door de opkomst van disco muziek werd er een zaal bijgebouwd.” Mensen kwamen van ver voor deze discotheek naar Moergestel. De oud-dj’s die komend weekend draaien zijn dezelfde dj’s als toen. Namelijk net na de tijd van het ontstaan van CV De Durdraaiers.

Op zondag 23 juni start om 14.00 uur de receptie voor alle leden, oud-leden en anderen die de club een warm hart toedragen. Het jubileumfeest begint later in de middag. DJ Bart “Bambi” verzorgt de muzikale omlijsting en aan het begin van de avond volgt een optreden van Huub Hangop.

Jubileum viering

Deze jubileumviering biedt de gelegenheid voor alle betrokkenen om samen herinneringen op te halen.

Een favoriete herinnering is onmogelijk te bedenken vindt Van Esch. “Het is een sociale bezigheid, een carnavalsvereniging. Hierdoor is het logischerwijs altijd gezellige en maak je mooie herinneringen.” Voor de toekomst zijn er niet veel plannen vertelt Van Esch. “We hebben vernieuwing en verjonging gehad, onder andere in het hele bestuur. Hierdoor kan de vereniging nog jaren door.”

LEES OOK:
Statiegeldjagers worden rijk tijdens carnaval: ‘Makkelijk geld verdienen’

Tristan Kans