Vincents tekenlokaal viert vijftienjarig bestaan

Foto: Omroep Tilburg

Vincent van Gogh volgde op zijn 13e tekenlessen in het Paleis-Raadshuis in Tilburg. Ruim 150 jaar later is daar Vincents Tekenlokaal, een plek voor tekenlessen en workshops voor jong en oud. Dit weekend vieren zij hun jubileumweekend. Petra Robben schoof aan in TilbuZz om hierover te vertellen.

Vincents tekenlokaal is ooit begonnen als een idee van burgemeester Vreeman. Hij wilde een paradepaardje van de stad. “De burgemeester hoopte in het begin dat het bussen met Chinezen en Japanners naar Tilburg zou trekken,” vertelt Robben. Dit was echter toch niet het geval, maar voor Tilburgers zelf is het wel impactvol geweest.

Het is een van de plekken in Tilburg waar je kunt beginnen met je eerste tekenlessen. “Tilburg is goed in het ontwikkelen van talent. Talentontwikkeling gaat niet vanzelf. Daar komt veel training, oefening en begeleiding bij kijken. Daar willen wij aan bijdragen. In vier dorpen werken we al samen, daar vinden nu ook Vincent trajecten plaats”, aldus Robben.

Feestelijk weekend

Vincents tekenlokaal bestaat ondertussen al vijftien jaar, dat vieren ze dit weekend met allerlei activiteiten in de stad. Het hele paleis staat in het teken van tekenen. Door heel de stad zijn lezingen en ze werken samen met Tilburg on Stage.

KIJK OOK:
TilbuZz – Seizoen 4. Aflevering 42

Isa Hamerlinck