Chef Paul Kappé brengt kookboek met bekende Tilburgers uit voor het goede doel

TILBURG – Maandag werd een nieuw kookboek met de naam ‘Bekende Tilburgers koken met sterrenchef Paul kappé’ gepresenteerd. Het is het eerste kookboek wat sterrenrestaurant Monarh heeft uitgebracht. Het bestaat uit een verzameling van luxueuze recepten samengesteld door chef-kok Paul Kappé in. Alle opbrengsten van het boek worden ingezameld voor het Ronald Mcdonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg.

Een jaar geleden kwam Paul Kappé op het idee om een kookboek te gaan maken. Stiekem was het altijd een droom van Paul om een kookboek uit te brengen. Maandagochtend was het zover: voor een klein gezelschap werd het nieuwe kookboek voor het eerst gepresenteerd.

Het doel van het kookboek is om geld op te halen voor het Ronald McDonald Huis, een organisatie die ervoor zorgt dat ouders dichtbij hun zieke kind in het ziekenhuis kunnen verblijven. Paul Kappé: “Dit kookboek is gemaakt vanuit het hart. Het is namelijk fijn en belangrijk om iets goeds te doen voor andere mensen. Ik zeg altijd: eten verbindt.”

Guus Meeuwis en Leo Alkemade

Negen bekende Tilburgers waaronder Guus Meeuwis en Leo Alkemade doken samen met de chef-kok de keuken van Monarh in. De recepten die ze in de kooksessies gemaakt hebben zijn terug te vinden in het kookboek. De bekende Tilburgers waren enthousiast om mee te werken aan het kookboek. Leo Alkemade vertelt: “Paul belde mij met het idee om een kookboek te maken voor het goeie doel. En ja, ik vind het doel heel erg mooi, ik vind koken heel erg leuk, ik vind Paul een leuke vent. Dus het was eigenlijk een optelsom, dit moet een groot succes worden. Ik vind het een prachtig boek geworden.”

Malou den Ouden