KNMI kondigt code geel aan: dinsdag kans op zware onweersbuien

KNMI kondigt code geel af en mogelijk kans op zware onweersbuien.
Foto: Pexels

De zomerse temperaturen die voor dinsdag voorspeld zijn, zorgen daarna voor minder weer. Overdag wordt het zo’n 28 graden, maar in de avond neemt de kans op zware onweersbuien toe. Het KNMI geeft daarom code geel af.

De dag begint zonnig en de temperaturen lopen op tot zo’n 28 graden. Dat komt door de zuidoostenwind, maar lang zal het in ieder geval niet duren. Gedurende de middag trekken er al buien over het land. De eerste wolkenpartijen zullen vanuit het zuidwesten naar het noordoosten gaan. Het KNMI laat weten dat er plaatselijk heel veel regen kan vallen. Ook is er kans op flink wat onweer, grote hagelstenen en er kunnen zware windstoten optreden. 

“De onweersbuien kunnen plaatselijk gepaard gaan met zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur, hagelstenen van maximaal vier centimeter groot en tussen de twintig en veertig millimeter regen in een korte tijd”, aldus het KNMI. Daarom is er besloten om vanaf 17.00 uur tot en met 22.00 uur code geel af te geven voor heel het land. Het KNMI waarschuwt voor mogelijke schade en overlast door blikseminslag, wateroverlast, omgewaaide bomen en grote hagelstenen.

Naar verwachting trekken de onweersbuien woensdagnacht weg naar Duitsland.

LEES OOK:
Premies stijgen langzaam wegens vele regenbuien

Vanessa Spaanderman