Gio (9) haalt met fietstocht 1100 euro op voor bescherming van cheeta’s

De scholier Gio Cruz uit Amstelveen fietste zaterdag na sluitingstijd onder toeziend oog van onder andere de giraffen, leeuwen en de jachtluipaarden in een uur tijd zo veel mogelijk rondjes langs het parcours over de wandelpaden van Safaripark Beekse Bergen. De teller stond die avond voor hem op 1135 euro.
Foto: Safaripark Beekse Bergen

HILVARENBEEK – De 9-jarige Gio Cruz heeft op zaterdag 1 augustus ruim 1100 euro opgehaald met een sponsorfietstocht in Safaripark Beekse Bergen. Het geld gaat naar een project voor de bescherming van cheeta’s. De jonge dierenliefhebber wist in een uur tijd maar liefst zeven rondjes door het wildpark te fietsen.

De scholier uit Amstelveen fietste zaterdag na sluitingstijd onder toeziend oog van onder andere de giraffen, leeuwen en zeker ook de jachtluipaarden in een uur tijd zo veel mogelijk rondjes langs het 2,25 kilometer lange parcours over de wandelpaden van het park. En de teller stond die avond voor Gio dus op ruim 1100 euro.  

Hij werd in zijn challenge gesteund door wereldkampioen BMX Twan van Gendt en wielrenster Puck Moonen. Ook fietsten Rens Willemsen, directeur van het park, en Kris Hekhuis, van de stichting die de donatie bij het cheeta-project gaat bezorgen, met hem mee.

Foto: Safaripark Beekse Bergen
Cheeta’s helpen

“Dit was echt heel leuk om te doen”, vertelt Gio na de tocht. “Het is heel bijzonder om zo na sluitingstijd door het park te mogen fietsen en er dan ook nog eens geld mee op te halen voor de cheeta’s. Ik vind dat een mooie diersoort en ik wil heel graag helpen om te zorgen dat ze in het wild niet uitsterven.” 

Door corona krijgen de goede doelen nu minder geld binnen en dat triggerde de scholier om zelf een actie te starten. “Ik hoop dat door deze fietsactie er toch genoeg geld gaat zijn om de cheeta’s te redden.” 

Beschermen 

Gio fietste voor een organisatie die als doel heeft de populatie jachtluipaarden van Botswana, in Afrika, te beschermen door middel van wetenschappelijk onderzoek, het toegankelijk maken van kennis, en educatie.

De jongen is al zijn leven lang een grote dierenvriend. Zo zamelde hij eerder ook al geld in voor het WNF en het NWC van Freek Vonk.

Kees-Luc Simons