Man bedreigd met vuurwapen in de Goirkestraat, verdachte aangehouden

De politie kreeg dinsdag een melding dat een man door omstanders in bedwang werd gehouden die een van hen had bedreigd met een vuurwapen. Het wapen lag inmiddels op de grond.
Foto: Somchai Kongkamsri / Pexels

TILBURG – Een man van 28 uit Velp is dinsdag 4 augustus even na acht uur ’s avonds door de politie in de Goirkestraat aangehouden voor bedreiging. Hij trok volgens omstanders tijdens een ruzie een vuurwapen en werd daarna door hen overmeesterd.

De politie kreeg dinsdag een melding dat in de Goirkestraat een man door een groep vrienden in bedwang werd gehouden die kort daarvoor een van hen had bedreigd met een vuurwapen. Het lukte een van die vrienden om het wapen af te pakken en op de grond te gooien. Agenten hebben om die reden de verdachte aangehouden. Hij had op dat moment een hoofdwond.

Lastige man

De man die aangifte deed vertelde dat hij met vrienden in een horecazaak was. Rond acht uur kwam een vervelende dronken man de zaak binnen die klanten lastig viel. De aangever riep daarop tegen die man dat hij weg moest gaan. Tijdens een rookpauze buiten liep de ruzie tussen hen hoog op. Die man haalde een vuurwapen uit zijn tas richtte dat toen op het slachtoffer. De aangever reageerde direct door de arm van zijn belager vast te pakken. Daarna pakte een van zijn vrienden het pistool af en gooide het toen op de grond. Later bleek dat er acht scherpe patronen in zaten. Vervolgens kwam de politie ter plaatse die de verdachte arresteerde. De recherche stelt nog een nader onderzoek in naar de toedracht van het voorval.

Kees-Luc Simons