Geboortenieuws: Beekse Bergen verwelkomt baby-okapi

baby okapi beekse bergen
Zowel moeder als jong doen het goed (Foto: Beekse Bergen/Mariska Vermij-van Dijk).

Er is een bijzonder diertje geboren in Safaripark Beekse Bergen. Een jonge okapi kwam daar op 8 mei ter wereld, maar in de natuur wordt deze diersoort bedreigd.

Het diertje is een mannetje en heeft de naam Beni gekregen. Volgens hoofd-dierenverzorger Christian Meurrens is de bevalling goed verlopen. “Bij een geboorte is het altijd even spannend. Maar het gaat super, zowel moeder als jong doen het goed.”

Bezoekers moeten nog even geduld hebben voordat ze Beni in het park kunnen bewonderen. De komende weken verblijft het diertje nog in zijn kraamnest. Wel is er al een tv-scherm waar de jonge okapi op te zien is.

Bedreigde diersoort

De okapi komt in het wild voor in de regenwouden van Centraal-Afrika en is de nauwste nog levende verwant van de giraffe. Ook qua lichaamsbouw is de okapi te vergelijken met de giraffe. Hij heeft een lange nek, kleine hoorntjes en grote oren. Wel is de okapi een stuk kleiner dan de giraffe. Okapi’s zijn sinds 2015 een bedreigde diersoort. Naar schatting leven er zo’n 15.000 okapi’s in het wild.

LEES OOK:
Nieuwe Olifantenvallei open voor drie kalfjes in Beekse Bergen

Angela Weisz