Trouwe viervoeter redt gezin bij woningbrand in Oisterwijk

Foto: Toby de Kort - SQ Vision

Een hond alarmeerde vrijdagochtend rond 03.00 uur zijn baasjes in een woning aan de Wim van Baasstraat in Oisterwijk. In de keuken bleek een flinke brand te woeden.

De trouwe viervoeter was zo alert dat hij al begon te blaffen voordat de rookmelders in de woning afgingen. De afzuigkap van de keuken bleek in brand te staan. De bewoners vluchtten naar buiten in afwachting van de brandweer.

De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. De brandweer begon direct met de bluswerkzaamheden. De afzuigkap werd uit het huis gehaald en in de tuin gelegd. Door de brand stond de hele woning blank van de zwarte rook. De bewoners hadden een zwart gezicht van het roet. Ook de hond zat onder het roet. Zij zijn voor controle in de ambulance nagekeken. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brandweer heeft de woning nog nageblust. De woning is voorlopig onbewoonbaar verklaard. De oorzaak is vermoedelijk door kortsluiting in de afzuigkap. De bewoners zijn hun redder in nood enorm dankbaar. Hij werd beloond met heel veel knuffels.

Vanessa Spaanderman