Deze zomer sta je in de Efteling in een digitale wachtrij bij de Droomvlucht

Efteling voert prijsverhoging door.
Foto: De Efteling

De Efteling gaat deze zomer verder met het testen van een nieuw concept: de digitale wachtrij. In plaats van wachten in de normale rij kun je ook virtueel aansluiten. Dan kun je ondertussen andere dingen doen en krijg je een melding als je aan de beurt bent. Sommige bezoekers zijn positief, maar anderen zien nog flink wat haken en ogen aan het nieuwe initiatief.

Om aan te sluiten in de digitale wachtrij heb je de Efteling-app nodig. Een persoon kan meerdere personen aanmelden voor de online wachtrij. Vervolgens kun je andere dingen doen in de buurt van de attractie. Wanneer je aan de beurt bent, krijg je een berichtje op je telefoon. Je kunt dan via een speciale ingang naar binnen.

Gemixte reacties

De eerste bezoekers hebben de digitale wachtrij al ervaren. Op X geeft Arendo aan dat hij ‘het systeem echt top vindt’. “Als ik even mag: halleluja”, deelt hij op het socialmediaplatform. “De Efteling is een keer niet stug doorgegaan met het wiel opnieuw uitvinden. Als je het systeem niet wil gebruiken, mag je gewoon in de normale rij gaan staan. Test geslaagd.”

Maar anderen zijn minder positief. Kai vraagt zich af of de normale rij nu niet langer dan ooit wordt. Harm gaat zelfs nog een stapje verder. “Het is gewoon digitaal voorkruipen. Wacht maar totdat je telkens in de normale rij staat, omdat de virtuele rij elke keer binnen twintig seconden vol is.”

De digitale wachtrij in de Efteling betreft nu nog een test. Eerder werd al getest bij het Volk van Laaf, De Oude Tufferbaan en Carnaval Festival. Wat wel nieuw is, is dat je ook nog in de ‘normale’ rij kunt gaan staan. Bij de vorige attracties kon je alleen digitaal wachten.

LEES OOK:
Teveel bezoekers kan voor Efteling uitlopen op heel duur grapje

Pieter Soethout