Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Wintermarkt met kampvuur bij ondernemers van Un Bietje Groen

Bron: Pieter Soethout / Omroep Tilburg

Un Bietje Groen organiseert 11 december een Wintermarkt. Hier kunnen bezoekers langs bij verschillende kraampjes, hapjes proeven of gewoon wat leren tijdens een workshop.

Un Bietje Groen startte zo’n twee jaar geleden in de coronatijd. Het stuk land aan de Koningshoeven wordt inmiddels bewerkt door zestien ondernemers. Allemaal doen zij net wat anders, maar werken ze wel samen, vertelt voorzitter Jacqueline van Eerd. “We zitten helemaal vol en dat willen we laten zien aan de buitenwereld. Daarom is iedereen welkom om eens een kijkje te komen nemen tijdens de Wintermarkt.”

Een kijkje in de tuin
Er is volgens de voorzitter voor iedereen wat te doen. De kinderen mogen gratis broodjes bakken en voor volwassenen zijn er allerlei kleine workshops, waar je zomaar bij aan mag sluiten.

Ook is er de mogelijkheid om door de verschillende tuinen te lopen, waar de ondernemers informatie geven over wat ze er precies doen. Hierbij kun je denken aan een wormenhotel, het maken van compost of een tuin met eetbare bloemen. Je kunt er zelfs kleding en boeken ruilen. De stichting roept bezoekers op maximaal vijf stukken mee te nemen waar ze een ander nog blij mee kunnen maken.

Gezellige sfeer
Het zal donker zijn tijdens de wintermarkt en waarschijnlijk ook koud. Daarom regelt Un Bietje Groen een kampvuur om het gezellig te maken. De muziek wordt deze middag verzorgd door Ensemble d’O en de ondernemers. Ook mogen mensen zelf instrumenten meenemen. De Wintermarkt van Un Bietje Groen is op 11 december van twee uur ’s middags tot zeven uur ’s avonds te bezoeken.

Pieter Soethout