Willem II – NAC zonder uitsupporters, ‘jammer’, vindt de supportersvereniging

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Willem II – NAC is voor veel Tilburgse supporters dé wedstrijd van het jaar. Aankomende zondag staat de Tilburgse editie op het programma. Toch is het dit jaar net een beetje anders, want er zijn geen uitsupporters welkom. Jan van den Dries, voorzitter van de Tilburgse supportersvereniging, vindt dat die uitsupporters er eigenlijk wel bij horen.

Bij wedstrijden tussen andere clubs komt het ook voor: geen uitsupporters welkom. Nu is het tussen de Tilburgers en Bredanaars ook raak. Uit een statement van de clubs blijkt dat de veiligheid van de supporters, stewards en andere medewerkers niet kan worden gegarandeerd. Beide clubs hopen dat er volgend jaar wel weer uitsupporters kunnen komen.

Jan van den Dries, voorzitter van de supportersvereniging van Willem II, betreurt de beslissing, maar snapt het ook. “Wij staan daar niet positief in en vinden dat uitsupporters er eigenlijk gewoon bij horen. De sfeer in een stadion wordt uiteindelijk gecreëerd door twee fanatieke supportersvakken. Nu haal je de slagroom eigenlijk een beetje van de taart.”

Lamme tegen de blinde
Zowel de Tricolores als de club uit Breda staan er dit seizoen niet al te best voor. Willem II kan met een overwinning verder afstand nemen van de ploegen onder zich. NAC moet winnen om überhaupt nog kans te maken op de play-offs.

Van Den Dries verwacht wel een overwinning van de Tilburgers. “We hebben het thuisvoordeel, maar het gaat dit seizoen niet al te best. We staan wat lager dan we eigenlijk gehoopt hadden. En dat geldt ook voor NAC. Eigenlijk is het een beetje de lamme tegen de blinde.”

Vroeg op pad
Willem II en NAC trappen aankomende zondag om 12:15 af. Al ’s ochtends vroeg komen de supporters samen om er een feestje van te maken. Op zaterdag is er nog een laatste training waar supporters de spelers komen aanmoedigen.

LEES OOK:
Dit seizoen geen uitsupporters bij derby’s tussen NAC en Willem-II
Rellen bij Willem II-FC Den Bosch vooraf aangekondigd en toch ging het mis

Pieter Soethout