Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Zo komt het nieuwe Olympiaplein bij Stappegoor eruit te zien

Het schetsontwerp van het Olympiaplein (bron: gemeente).

Het lijkt erop dat de langverwachte make-over van het Olympiaplein er echt gaat komen. De afgelopen periode is, samen met de ondernemersvereniging, gewerkt aan een nieuw ontwerp voor het plein. De werkzaamheden starten waarschijnlijk nog voor de zomer van 2023.

Terrassen, meer zitjes, extra groen en ruimte voor spelletjes. Het nieuwe Olympiaplein, bij Stappegoor, moet een plek worden waar bewoners, studenten en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. Het mag wel wat kosten: de gemeenteraad wordt gevraagd om een krediet van €700.000,- beschikbaar te stellen. Daarover beslist de raad begin 2023.

Geen pleinfunctie
Het Olympiaplein oogt nu niet bepaald uitnodigend. Daar wilde de ondernemersvereniging van Stappegoor in 2019 al verandering in brengen. Op het plein zijn nu verschillende horecazaken te vinden en ook de bioscoop trekt er veel bezoekers. Een echte pleinfunctie lijkt te ontbreken. Het plein oogt grijs en er is geen ruimte om te zitten. Met het nieuwe ontwerp hoopt de ondernemersvereniging ONS dat het aantrekkelijker wordt voor mensen om daar te verblijven.

Het gebied bij Stappegoor gaat de komende jaren veel veranderen. Er komt een openbaar park, de infrastructuur wordt anders en bovendien is Stappegoor de komende jaren 1.000 appartementen rijker. Het eerste woningbouwproject dat in ontwikkeling gaat is de ‘Poort van Stappegoor.’ Daar komen 203 appartementen in.

Edita Saakian