Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Willem II wint na valse start

Foto: Omroep Tilburg

Willem II heeft vrijdagavond de lastige uitwedstrijd tegen ADO in Den Haag met 3-1 gewonnen. De Tricolores stonden na vijftig seconden al met 1-0 achter, maar de ploeg rechtte de rug en stapte na een sterke tweede helft als winnaar van het veld.

Na de snelle goal liet ADO de bal aan Willem II, die hier niet veel raad mee wisten. Er werden veel ballen breed gespeeld en nauwelijks kansen gecreëerd door de ploeg uit Tilburg. De enige grote kans in de eerste helft was voor spits Jizz Hornkamp die een strakke voorzet van Max Svensson net niet kon intikken.

Veel ruimte
In de 52e minuut schoot Matthias Verreth met een mooie vrije trap Willem II langszij. Omdat ADO vroeg druk wilde zetten kwam er veel ruimte voor de ploeg van Reinier Robbermond. Dit resulteerde in de 60e minuut dan ook tot de 1-2 van Elton Kabangu.

Gesteund door een uitverkocht en hard te horen uitvak, ging de ploeg uit Tilburg verder. Zeven minuten later stond dan ook de 1-3 op het scorebord, waarmee de wedstrijd gespeeld was. Een tegenvaller voor Willem II was het uitvallen van smaakmaker Ringo Meerveld met een waarschijnlijke hamstringblessure.

Willem II speelt zondagmiddag om 14.30 een thuiswedstrijd in het Koning Willem II stadion tegen MVV Maastricht.

LEES OOK: Willem II wacht moeilijke avond in Den Haag

Fabrice Leclaire