Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Willem II wacht moeilijke avond in Den Haag

Expositie 125 jaar Willem II / Foto: Gijs de Rooij

Willem II speelt vrijdagavond tegen ADO in Den Haag. De Tricolores moeten het in de lastige uitwedstrijd doen zonder captain Paul Llonch. Ook Freek Heerkens en Dani Mathieu zullen door een blessure niet in actie komen. In Tilburg werd ADO, dat toen nog onder leiding van Dirk Kuijt stond, met 1-0 verslagen.

Ondertussen hangt de vlag er in Den Haag helemaal anders bij. Na de komst van Dick Advocaat heeft de ploeg uit de Hofstad nog maar drie keer verloren. Willem II trainer Reinier Robbemond spreekt dan ook van ‘een lastige pot’ tegen het clubkanaal.

Volgens de trainer moet de defensie van Willem II rekening houden met ADO spits Thomas Verheydt. ‘’Hij is hun grootste wapen, er gaat altijd dreiging van hem uit.’’ Ook zegt hij dat de Tricolores op hun hoede moeten zijn voor de razendsnelle buitenspelers van Den Haag.

De ploeg uit Tilburg zal worden gesteund door 500 supporters in een ‘alweer’ uitverkocht uitvak. De supporters van Willem II zijn de enige in de KKD met een nog maximale bezettingsgraad in de uitwedstrijden.

Fabrice Leclaire