Willem II supporters teleurgesteld over verbouwing uitvak

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Verschillende mensen spreken zich op Twitter uit over de veranderingen aan het uitvak bij het Willem II stadion. De meesten zijn teleurgesteld en iemand noemt het zelfs een gevangenismaatregel. Het uitvak in het Willem-II stadion krijgt doorzichtige wanden en daar wordt nu alvast begin aan gemaakt. In een statement op de website van Willem II laat de club donderdag weten dat ze begrijpen dat er vragen zijn over de verbouwing.

De verbouwing van het Willem II stadion laat nog een jaar op zich wachten. Toch vinden deze zomer alvast de eerste ‘kleine’ aanpassingen plaats. Zo wordt een nieuw camerasysteem opgehangen en wordt de toezichtkamer van de politie uitgebreid. Verschillende supporters lieten zich woensdag op Twitter ook horen over de veranderingen aan het uitvak.

Het supporterscollectief van Willem II sprak zich in mei uit over de plannen van de verbouwing van het Willem II stadion. Ze begrepen sommige veiligheidsaanpassingen, maar vonden dat er ook nagedacht moest worden over de gastvrijheid van de club en de sfeer behouden moest blijven.

Afspraken met gemeente
Bovendien vond het collectief dat ze meegenomen had moeten worden in de besluitvorming. In een statement op de website van Willem II laat de club donderdag weten te begrijpen dat er vragen zijn over de verbouwing. “Op dit moment zijn de eerste werkzaamheden al zichtbaar en de club geeft graag uitleg over de fasering van het bouwplan. Allereerst blijft het open karakter van het stadion behouden, wat betekent dat supporters elkaar voor en na de wedstrijd kunnen blijven ontmoeten, bijvoorbeeld in Café D’n Beitel en de fanshop.”

De club gaat in het statement verder niet in op de negatieve reacties over het uitvak. “In de eerste fase zullen supporters van de thuisvakken niet veel merken van de verbouwing. Het commandocentrum wordt uitgebreid en er wordt een nieuw camerasysteem aangelegd. Daarentegen zal het bezoekersvak wel worden aangepast met doorzichtige wanden, waarvan de eerste veranderingen al zichtbaar zijn. Dit is één van de afspraken met de Gemeente Tilburg en is nodig om voorbereid te zijn op fase 2 van het bouwplan.”

Bovendien laat de club weten dat de verbouwing hoe dan ook plaats moest gaan vinden. Toen ze in november 2022 eigenaar werden van het stadion zijn met de gemeente afspraken gemaakt over aanpassingen in het stadion op het gebied van veiligheid. Als de club dit niet had gedaan, had de gemeente dit op zich genomen.

LEES OOK:
Willem II supporters schrijven brief aan burgemeester na zorgen over verbouwing stadion
Willem II stelt aanpassingen stadion met een jaar uit

Edita Saakian