Willem II stelt aanpassingen stadion met een jaar uit

Donderdagavond was het alweer de derde voorronde voor Willem II in de UEFA Europa League, een wedstrijd die thuis gespeeld werd tegen het Schotse team Rangers FC. Reden voor een feestje dus, volgens de trouwe Willem II-supporters.
(foto: Omroep Tilburg).

De verbouwing van het Koning Willem II Stadion wordt een jaar opgeschoven. Eerder schreef het supporterscollectief al een brief aan het college van B&W met de oproep om de verbouwing uit te stellen. De gemeente moet wel nog akkoord gaan met de aangepaste planning van de Tricolores.

De aanpassingen hebben betrekking tot de veiligheid in en rond het stadion. Het supporterscollectief schreef in mei een brief aan de gemeenteraad om een aantal aanpassingen te wijzigen. Zo wilden ze bijvoorbeeld liever geen hoge draaipoortjes bij de ingangen van de vakken.

Bouwmaterialen
Dit najaar zouden de aanpassingen in het stadion af zijn, maar dat wordt nu in fases opgedeeld. Volgens de club kunnen verschillende bouwmaterialen niet op tijd geleverd worden, waardoor van de planning afgeweken moet worden. Ook heeft de gemeente de vergunning voor de verbouwing nog niet afgegeven. De verwachting is dat hier snel een besluit over wordt genomen.

Deze zomer gaat het eerste deel van de verbouwing van start. Dan komt er onder andere nieuwe verlichting bij de tribunes. Ook wordt een nieuw camerasysteem geplaatst en wordt toezichtkamer van de politie uitgebreid. Het uitvak gaat bovendien ook flink veranderen met doorzichtige wanden.

Supporters
Het supporterscollectief van Willem II staat niet achter alle geplande veranderingen in het stadion en was graag met de club en gemeente in gesprek gegaan. De supporters vinden de aanpassingen afdoen aan de gastvrijheid van het stadion.

LEES OOK:
Willem II supporters schrijven brief aan burgemeester na zorgen over verbouwing stadion

Fabrice Leclaire