Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Willem II supporters schrijven brief aan burgemeester na zorgen over verbouwing stadion

(Foto: Willem II)

Het supporterscollectief van Willem II heeft het college van B&W een brief gestuurd over de plannen van de verbouwing van het stadion. Het collectief maakt zich namelijk zorgen. Aangezien een groot deel van de eisen voor de verbouwing vanuit de gemeente komt, hebben de supporters besloten om hun zorgen kenbaar maken.

Het supporterscollectief vertegenwoordigt alle fanatieke supporters van de Tricolores. Zo zijn er vaak overleggen met Willem II over diverse zaken, zoals de sfeer in het stadion.

”Deze gesprekken verlopen altijd zeer constructief en hebben er mede toe geleid dat de sfeer in en rondom het Koning Willem II stadion de afgelopen jaren enorm is toegenomen en dat alle lagen van de Tilburgse bevolking in een uitverkocht Koning Willem II Stadion kunnen genieten van een sfeervol avondje uit”, meldt het collectief in haar brief.

Gastvrijheid
De supporters geven in de brief aan te begrijpen dat er gekeken wordt naar aanpassingen die de veiligheid in en rond het stadion ten goede komen. Toch moeten daarbij volgens hen begrippen als gastvrijheid, service en voldoende faciliteiten voor supporters niet uit het oog verloren worden.

“Het oude gezegde ’hoe de waard is, vertrouwt hij zijn gasten’ is wat ons betreft een belangrijk uitgangspunt om supporters op een gastvrije en servicegerichte manier te ontvangen in ons eigen Koning Willem II stadion,” aldus de Willem II’ers

Heroverwegen
De supporters vragen in de brief dan ook met klem om een aantal eisen op het gebied van veiligheid te heroverwegen. Zo willen de supporters niet dat de ingangen naar de hoeken worden verplaatst en er hoge draaipoortjes bij de ingangen van de vakken komen. Ook zouden er geen lexaanwanden bij het uitvak geplaatst moeten worden. Hierdoor zouden de uitsupporters in een kooi terecht komen.

Het supporterscollectief schrijft verder in de brief dat zij altijd bereid is tot het geven van nadere toelichting en openstaat voor een constructief gesprek.

LEES OOK: Rood-Wit-Blauwe Leger verkoopt seizoen lang ieder uitvak uit

Fabrice Leclaire