Willem II speelt doelpuntloos gelijk tegen FC Groningen

(Foto: Willem II)

Willem II heeft zondagmiddag met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Groningen. Willem II behoudt hierdoor de ongeslagen status en staat na drie wedstrijden op de derde plaats.

Willem II en FC Groningen hielden elkaar vanaf het begin in evenwicht en hele grote kansen waren er in de eerste helft niet. Totdat Max de Waal – na goed doorkoppen van De Leeuw – met links uithaalde. Zijn poging belandde op de buitenkant van de paal, waardoor het bleef bij een waarschuwing aan het adres van Groningen.

Kansen voor Groningen
Zo’n vijf minuten voor rust kreeg de ploeg van Dick Lukkien een grote kans. Kevin van Veen gaf de bal strak voor, maar er was niemand van Groningen in de buurt om de bal binnen te tikken. Een minuut later probeerde de oud-spits van Motherwell het zelf na een steekbal aan de rechterkant van het strafschopgebied. Willem II-keeper Smits kwam goed uit zijn doel en redde uitstekend. Nog voor rust kreeg Groningen een derde grote kans, maar dit keer wist Schouten de spits van Groningen van scoren te houden.

Ook na rust was het Groningen dat de lakens uitdeelde. Tot echte kansen kwam het vlak na rust niet. De ploegen waren in evenwicht. Na zo’n tien minuten kreeg eerst Postema een grote kans, maar hij vond Smits op zijn weg. Daarna knalde Johan Hove de bal snoeihard op de lat. Willem II komt met de schrik vrij, want het staat nog altijd 0-0.

Jeredy Hilterman
In de 65e minuut was het al meteen tijd voor de eerste invalbeurt van Jeredy Hilterman. De spits wordt sinds afgelopen week gehuurd van Almere City. Hij laat meteen zien wat hij kan, want hij zet – na een lange bal van achteruit – flink druk op de verdedigers van Groningen. Met succes, want hij verovert de bal. Daarna had hij de bal meteen op Svensson moeten spelen, maar dit laat hij na, waardoor een doelpunt uitblijft.

In de blessuretijd vindt er nog een scrimmage plaats voor het doel van Smits. Uiteindelijk is buitenspel, waardoor de eindstand hetzelfde is als de beginstand. Willem II kan tevreden zijn meteen punt, al waren er mogelijkheden om te winnen.