Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Dit seizoen geen uitsupporters bij derby’s tussen NAC en Willem II

Donderdagavond was het alweer de derde voorronde voor Willem II in de UEFA Europa League, een wedstrijd die thuis gespeeld werd tegen het Schotse team Rangers FC. Reden voor een feestje dus, volgens de trouwe Willem II-supporters.
(foto: Omroep Tilburg).

Er zijn dit seizoen geen uitsupporters welkom bij de wedstrijden tussen NAC en Willem II. Dat hebben beide clubs in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie besloten. Het zou op dit moment niet mogelijk zijn om de veiligheid van alle fans te garanderen.

Dat meldt Omroep Brabant naar aanleiding van een persbericht. “Sinds de coronapandemie is de sfeer rondom voetbalwedstrijden veranderd. Vuurwerkincidenten, spreekkoren, vandalisme en geweldpleging zijn meer dan voorheen in en rondom de stadions aanwezig. Goedwillende supporters worden vaker de dupe van het wangedrag van personen die zich niet willen of weten te gedragen.”

En dus zit er niks anders op dan dit seizoen de uitsupporters te weren bij de derby’s in Tilburg (11 december) en Breda (14 april). “De veiligheid van onze supporters, stewards, beveiligers en hulpdiensten tijdens wedstrijden is een absolute vereiste”, laat directeur Martin van Geel namens Willem II weten. “De maatregelen die tijdens deze wedstrijden nodig zijn om dat te bereiken, roepen de vraag op of dergelijke inzet wenselijk en verantwoord is.”

Tijdelijke maatregel
Burgemeester Depla van Breda hoopt dat het een tijdelijke maatregel is. “Het resterende seizoen gebruiken we om de kwaadwillende supporters uit de stadions te krijgen. De insteek van burgemeester Weterings en mij is om volgend seizoen weer met uitpubliek te spelen.”

Omroep Brabant