Heerkens en Hornkamp hersteld voor cruciale duels Willem II

Foto: Omroep Brabant

Verdediger Freek Heerkens en aanvaller Jizz Hornkamp keren tijdens de slotfase van de Eredivisie terug op het veld voor Willem-II. Dat maakt trainer Kevin Hofland donderdag bekend. De club kon even tijd geen beroep doen op de spelers, omdat ze beiden ziek waren.

Het is erop of eronder de komende negen dagen. De Tricolores staan laatste met 26 punten en gaan cruciale wedstijden tegemoet tegen Heracles Almelo (thuis), SC Cambuur (uit) en FC Utrecht (thuis).  ‘Op Freek en Jizz kunnen we gelukkig weer een beroep doen. Als trainer is het altijd prettig dat je voor iedere positie verschillende opties hebt. Ook Ringo Meerveld is terug op het gras, maar hij heeft een individueel programma,’ zegt trainer Kevin Hofland.

Degradatie lijkt dichtbij
Met nog een paar wedstrijden te gaan, lijkt degradatie onafwendbaar. Eerder al besloot Willem II de viering van het 125-jarig bestaan op 7 mei in het stadion niet door te laten gaan. Trainer Hofland, die na het ontslag van Fred Grimm de club in de Eredivisie moet houden, is blij met het vertrouwen vanuit de supporters van de club.

“Je moet geloof hebben en dat uitstralen. Echt de overtuiging voelen en daarnaar handelen. En dat geloof is er echt in de groep. De steun die we van onze supporters krijgen, draagt daar enorm aan bij. Dat het stadion weer uitverkocht is, zegt ook iets over het geloof van de supporters in een goed resultaat”, aldus de trainer.

Mars in rood-wit-blauw
Zaterdag neemt Willem-II het op tegen Heracles Almelo. Volgens de Almelose club reizen er 600 supporters naar Tilburg, een uitverkocht uitvak dus. De club staat op plek twaalf, maar ondanks dat verwacht Hofland geen kalme wedstrijd. “Frank Wormuth is een trainer die discipline hoog in het vaandel heeft staan. Hij zal deze wedstrijd gewoon willen winnen en dat aan zijn jongens duidelijk maken.”

De supporters van Willem-II delen dat vertrouwen. Het supporterscollectief Willem-II wil komende zaterdag met alle Willem-II’ers verzamelen in de binnenstad, om vanaf daar in het rood-wit-blauw een mars te lopen naar het stadion.

Edita Saakian