Geen treinen tussen Tilburg en Den Bosch door omgevallen boom

werkzaamheden op station tilburg
Foto: Collin Beijk.

Een omgevallen boom op een trein en op de bovenleiding zorgen vrijdagochtend en middag voor overlast. Deze ochtend rijden tot ongeveer 14.15 uur geen treinen tussen Tilburg en Den Bosch. Op dat traject is namelijk een bovenleiding beschadigd geraakt. Door de storing moeten reizigers omreizen.

De NS laat weten via een aangepaste dienstregeling te rijden. De sprinter richting Nijmegen en de Intercity naar Zwolle komen te vervallen. In plaats van treinen kan er gebruik worden gemaakt van snelbussen van de NS. Die worden momenteel in Tilburg ingezet.

Reizigers vanaf Tilburg kunnen ook de bus richting de Efteling pakken, die rijdt door naar station Den Bosch. Reizigers zijn dan een uur onderweg. Er kan ook gereisd worden via Eindhoven, die reis duurt ongeveer een uur. Kijk voor de actuele dienstregeling op de reisplannen van de NS.

Eerdere storing
Tussen Tilburg en Den Bosch reden vanochtend ook al even geen treinen. Rond 06.25 was namelijk een trein defect. Dat werd al snel opgelost; sinds kwart voor zeven is dat traject weer te gebruiken.

Edita Saakian