Willem II haalt met Raffael Behounek de tweede versterking binnen

(Foto: Willem II)

Tot grote onvrede van de supporters is Willem II nog niet heel actief geweest op de transfermarkt. Tot dusver werd alleen Max de Waal vastgelegd, maar daar komt vandaag een verdediger bij. De 26-jarige Raffael Behounek maakt de overstap van het Oostenrijkse WSG Tirol.

Willem II maakt – naar eigen zeggen – een geringe transfersom over naar de Oosterijkers. Daardoor staat Behounek voor drie seizoenen onder contract bij de Tricolores. De centrale verdediger staat bekend als fysiek sterk, goed in de coaching en hij zou een echte leider zijn. “Hij heeft veel duelkracht en is zowel aanvallend als verdedigend kopsterk”, stelt technisch directeur Teun Jacobs.

Vorig seizoen was hij een vaste waarde bij WSG Tirol. Hij speelde dan ook bijna alle wedstrijden in de Oostenrijkse Bundesliga. In 31 wedstrijden gaf hij geen assists, maar wist hij wel één keer te scoren. Ook pakte de verdediger acht gele kaarten.

Ervaring op het hoogste niveau
De Oostenrijker is, ondanks dat hij pas 26 is, ervaren te noemen. Hij speelde al 100 wedstrijden op het hoogste niveau in zijn thuisland. Ook daarvoor heeft hij altijd in Oostenrijk gevoetbald. Daarmee is Willem II zijn eerste buitenlandse avontuur. “Nu we de formaliteiten achter de rug hebben kan ik eindelijk naar het team en kennismaken met mijn nieuwe teamgenoten, eten en gelukkig wat rust pakken”, vertelt Behounek.

Behounek gaat bij Willem II nummer dertig dragen. Dit deed hij ook al bij zijn vorige club. Hij sloot zich afgelopen weekend al aan bij de selectie en was ook aanwezig op de Koningsdag.

Pieter Soethout