Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Dronken man slingert over A58 met twee kinderen op de achterbank

(foto: Politie).

De politie heeft zondag een automobilist van de weg gehaald, die het wel erg bont maakte. De man slingerde van links naar rechts, knalde bijna tegen de vangrail aan en dat terwijl zijn kinderen bij hem achterin zaten. Hij werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Meerdere mensen maakten melding van een auto die enorm gevaarlijk over de A58 slingerde. Hierbij wist de bestuurder de vangrail nog maar net te ontwijken. Ook andere auto’s moesten aan de kant voor de dronken bestuurder.

Blaastest
Hij kreeg een stopteken, waarna hij abrupt stopte op de vluchtstrook. Hij kon niet goed meer op zijn benen staan en rook naar alcohol. De agenten laten hem een blaastest doen, waar uitkomt dat hij bijna vier keer meer heeft gedronken dan is toegestaan.

In de auto zat niet alleen de bestuurder, maar ook zijn twee kinderen. Zij werden op het bureau opgehaald door hun moeder, want de man werd aangehouden. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man gaf aan dat hij niet zo veel had moeten drinken en dat hij zeker niet in de auto had moeten stappen.

Pieter Soethout